tamkinia 13.11.07, 23:33 Od ilu miesięcy dziecko może bezpiecznie spać na brzuszku. To ulubiona pozycja mojej córeczki od urodzenia. Ma teraz 3,5 miesiąca, pewnie trzyma głowkę w pozycji pionowej i unosi ją na przedramionach leżąc na brzuszku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
5_monika Re: spanie na brzuszku 14.11.07, 08:22 nie wiem od ilu.W zasadzie kładłam od zawsze na brzuchu.W innej pozycji dziecko się szybko budziło. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
bathilda Re: spanie na brzuszku 14.11.07, 09:08 Mówią że bezpiecznie jest od chwili gdy dziecko samo się przewraca na brzuszek. Ale Piotrek wcześniej też sypiał na brzuszku, przy czym tylko w dzień, żebym mogła zareagować na jakieś podejrzane dźwięki czy ruchy. Odpowiedz Link Zgłoś
tamkinia Re: spanie na brzuszku 14.11.07, 09:18 Dziękuję za informacje. Bo właśnie Amelka tylko na brzuchu by spała. Inaczej się budzi, a właściwie chyba bączki ją budzą. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
anaj75 Re: spanie na brzuszku 14.11.07, 14:13 Moje drugie dziecie od urodzenia spało na brzuchu i, o dziwo (dla mnie, bo pierwsze kładłam tylko na plecach), od pierwszego dnia świetnie przekładał sobie głowę z jednej strony na drugą. W tej pozycji spał zdecydowanie dłużej i spokojniej. Ale często go kontrolowałam. Odpowiedz Link Zgłoś