gonia744 16.01.08, 13:16 Bardzo proszę podpowiedzcie co jecie bo mojej Mamie kończy sie koncepcja na gotowanie dla mnie. Mam na szczęście tą wygodę, że maoże mi pomóc.Dzięki za każdą odpowiedź.G. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiczek23 Re: dieta mam karmiących 16.01.08, 13:28 ja nie przestrzegałam żadnej diety, jadłam to co zawsze i synek nie miał żadnych problemów z brzuszkiem i alergii Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: dieta mam karmiących 16.01.08, 14:11 Zobacz tu artykuł: www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79400,3855207.html Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: dieta mam karmiących 16.01.08, 14:35 Zacytuje naszego pediatre: "mama masz jeść wszystko! podkreślam wszystko! nawet jak ci przyjdzie ochota na pizze i pepsi również!" Zgodnie z jego słowami stopniowo do swojej diety wprowadzałam wszystkie potrawy. Odpowiedz Link Zgłoś
sabciass Re: dieta mam karmiących 16.01.08, 14:41 A czemu masz dietę? dziecko jest alergikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
zilka9 Re: dieta mam karmiących 16.01.08, 17:22 U nas mega kolki powodowała kapusta(przy gołąbkach i bigosie). Nie pijałam też mleka oraz większości jego przetworów bo Wojtek jest alergikiem(skaza białkowa).Teraz ma 8 miesiecy i jadam wszystko,nawet jak mam chęć to wypijam szklaneczkę mleka.Mały ma już na tyle wytrzymały organizm,że jak zjem trochę nabiału to nic mu nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
kb2 Re: dieta mam karmiących 17.01.08, 12:16 To zależy ile ma Twój maluch. Ja przez pierwszy miesiąc unikałam smażenia, bardzo tłustych i ciężkich potraw. Teraz syn ma 3 miesiące i sukcesem zakończyła się pierwsza konsumpcja pizzy i odgazowanej coli :) Nadal nie jem czekolady, orzechów, miodu i cytrusów. Choć ostatnio trochę zgrzeszyłam czekoladowo-orzechowo i nic nie było. Kiedyś trzeba wrócić do normalnego jedzenia bo wykończymy swoje organizmy monodietą. Odpowiedz Link Zgłoś
24lena Re: dieta mam karmiących 17.01.08, 12:59 Po urodzeniu dziecka jadlam wszystko,nie mialam zadnej diety,no moze troche ograniczalam kapuste i takie wzdymajace rzeczy.Moje dziecko nigdy nie mialo kolki,nie jest alergikiem,teraz je wszystko,nic mu nigdy nie zaszkodzilo. Odpowiedz Link Zgłoś
a.stalowa Re: dieta mam karmiących 17.01.08, 13:05 Moja mala konczy 3 mies.,a ja pomalutku wprowadzam normalne jedzenie,lacznie z sushi,ktore uwielbiam;)i cytrusami bez ,ktorych bylo mi ciezko.Nie jem kapusty,cebuli,czosnku,grochu,fasoli,grzybow,ani zadnch niezdrowych czy nie swiezych produktow,uwazam tez na tluste rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
edi761 Re: dieta mam karmiących 17.01.08, 17:29 ja przez 1 tydzien jadlam rosol na zmiane z krupnikiem i padalam na ryj z glodu i kiedys napadlam na lodowke i usmazylam schaboszczaka i dodalam do tego ogorek konserwowy i bylam w koncu bardzo zadowolona a sama wiesz jak mama cacy to dzidzia tez... od tamtego momentu jem wszystko, maly ma 3 miesiace.Chyba ze musisz byc na diecie to do tego rosolu, krupniku doloz ryz z jablakam, marchewke gotowana, jablka gotowane i sama nie wiem co jeszcze,,,moze ktos inny ci podpowie..pozdro eda Odpowiedz Link Zgłoś