Dodaj do ulubionych

problem z kupką

29.01.08, 08:48
Od półtora tyg. mój 4,5 miesięczny synek robi kupki co 3 dni. Nie dziwiłoby mnie to tak bardzo, gdyż syn znajomych robił co 5 regularnie, ale problem w tym, że on przez te 2 dni nie robienia bardzo stęka i bączki puszcza, ma wzdęty momentami brzuszek. No i problem jest trzeciego dnia: co chwilę bardzo stęka i się męczy. Co pewnien czas udaje mu się zrobić. I tak wczoraj zrobił w ciągu dnia 5 kupek, a w nocy jeszcze 3.Budzi się i stęka bidulek strasznie. A ta ostatnia to była na dodatek zieloniutka, czyli coś zjadłam. On tylko piers spożywa. Co robić,żeby mu pomóc? Do tej pory nie miał żadnych problemów. Czy coś jemu podać, czy samej coś jeść nA lepsze wypróżnianie synkowe? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • bathilda Re: problem z kupką 29.01.08, 10:18
      Jeśli kupka była oliwkowa to nie ma powodów do niepokoju - u piersiowego dziecka
      może tak być. Jeśli była zielona jak szpinak to już gorzej - trzeba obserwować i
      jeśli będzie takich szpinakowych kilka to może warto się przejść kontrolnie do
      pediatry.

Co do bądzków, to zwykle w ostatnim dniu przed kupą jest ich więcej i są
      bardziej "aromatyczne". jeśli chcesz, możesz pić np. herbatkę ułatwiającą
      trawienie Hippa - trochę przejdzie do mleka. Ale ona jest z koprem który jest
      wiatropędny, więc przygotuj się na kolejną symfonię zapachów ;) Ew. zjedz trochę
      suszonych śliwek.
      • penellopa Re: problem z kupką 29.01.08, 10:32
        zielona szpinakowa.. i już drugą taką zrobił. i męczy się bidulek i strasznie śmierdzące te kupy robi. Nie zmieniłam swojego jedzenia, nic nowego nie wprowadziłam, więc mnie to dziwi.
        • bathilda Re: problem z kupką 29.01.08, 10:39
          Wiesz, jeśli tak to może umów się jakoś do lekarza. Bo ja pamiętam, że był taki
          przypadek parę tygodni temu kiedy szpinakowe kupy okazały się rotawirusem.
          Oczywiście mam nadzieję, że u Was to tylko takie-tam-nic, ale u malucha lepiej
          chuchać na zimne.

A BTW, mały nie dostaje ostatnio żelaza albo innych leków (albo Ty), nie miał
          infekcji, nie był szczepiony? Bo od tego tez kupa może zzielenieć.
          • penellopa Re: problem z kupką 29.01.08, 10:56
            szczepiony 4 tyg temu, nie przeziębiony, marudny strasznie, umówię się chyba do pediatry

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka