Dodaj do ulubionych

Pytanie do pani Moniki

27.08.03, 20:40
Prosze o pomoc.Przed chwilką napisałam na temat krwawienia w 7 tyg.po porodzie.W piątek na kontroli u swojej p. ginekolog wszystko było w porządku,przepisała mi zastrzyk Depo-Provera,ktorego jeszcze nie zastosowałam,czy w związku z krwawieniem moge ten zastrzyk przyjąc np.dziś,czy poczekać,aż krwawienie ustąpi?Jakie jest pani zdanie na temat antykoncepcji Depo-Provera? Nigdy nie stosowałam antykoncepcji hormonalnej,tylko medoty naturalne.Mam dwie córcie i dziękuję.
Pozdrawiam
Marzena + Milena 7tyg i Julka lat 3,5
Obserwuj wątek
    • monika_staszewska Re: Pytanie do pani Moniki 28.08.03, 10:04
      Proponuję najpierw skontaktować się z PAni lekarzem.
      Jeśli do tej pory stosowała PAni naturalne metody regulacji poczęć to
      rozpoznanie powracającej płodności nie powinno byc trudne. W związku z tym nie
      wiem czy ta Hormonalna antykoncepcja jest PAni potrzebna.
      Pozdrawiam
      Monika Staszewska
      • milenus Re: Pytanie do pani Moniki 28.08.03, 10:48
        Dziękuję za odpowiedź.Dwoje dzieci to spełnienie marzeń.Teraz chcialabym jak najskuteczniej zabezbieczyc się przed ciążą i nie mogę opierać się na metodach naturalnych.Wcześniej znałam swoj organizm i wiedziałam kiedy występuje owulacja,a na antykoncepcję patrzyłam z przymrużeniem oka,nie martwiąc się,że mogę być w ciąży.Dwie ciąże to nie przypadek-były zaplanowane.Teraz więcej nie planuje i poważnie chcę się zabezpieczyć.Karmiąc piersią stosuje się zastrzyk antykoncepcyjny albo tabletki Cerazette.Nie wiem,która metoda jest skuteczniejsza?Jak również nie wiem,czy to krwawienie 7 tyg po porodzie to okres?
        • monika_staszewska Re: Pytanie do pani Moniki 29.08.03, 09:19
          Skuteczność obu metod jest porównywalna. Oczywiście z zastrzykami jest mniej
          zachodu. Myślę, że to krwawienie to pozostałości po porodzie, a nie miesiączka.
          Dlatego proponuję wizytę u lekarza.
          Pozdrawiam
          Monika Staszewska

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka