sabciass 25.04.08, 14:21 Zastanawiam się, kiedy można odstawić dziecko od piersi i nie wprowadzac już mleka modyfikowanego. -- www.mojakochanarodzinka.mylog.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lady_of_avalon Re: Do kiedy mleko? 25.04.08, 14:24 Po drugim roku życia mozna dawać krowie (niektórzy pediatrzy i po pierwszym pozwalają) Odpowiedz Link Zgłoś
iv-o Re: Do kiedy mleko? 27.04.08, 15:10 czytałam, że dziecko po skończonym roku jeżeli może jeść przetwory mleczne, biały ser, żółty, jogurt to nie musi pić mleka. Niestety nie mogę tego znaleźć, by wkleić linka. Może ktoś jeszcze wie/słyszał/czytał i potwierdzi/obali moje doniesienie. Odpowiedz Link Zgłoś
ruda73 Re: Do kiedy mleko? 27.04.08, 23:04 Moja Zosia była na piersi 15 miesięcy. Mleka modyfikowanego nigdy nie chciała pić. Jadła za to serki, jogurty, deserki z twarożkiem, koktajle jogurtowo-owocowe Gerbera, wszystko co możliwe za wyjątkiem danonków. Ma sie świetnie i wyniki badań tez ma idealne. Odpowiedz Link Zgłoś
asia889 Re: Do kiedy mleko? 27.04.08, 18:34 Jeżeli masz małego alergika, to możesz karmić tak jak długo dziecko chce, zazwyczaj to jest około 3 lata. Ale możesz odstwić wcześniej pod warunkiem, że dziecko je produkty bagate w wapń. Odpowiedz Link Zgłoś