mita7 17.05.08, 22:03 Poradźcie proszę gdzie można kupić jakąś fajną bluzkę do karmienia. Kiedyś widziałam w Mothercare ale dziś ( w Gdyni) nie było tam ani jednej :-( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika_p Re: Bluzki do karmienia 17.05.08, 23:00 A czym ma się charakteryzować taka bluzka? Mnie najlepiej było w normalnych, które podciągałam do góry. Przy pierwszym dziecku na początku wierzyłam, ze odzież do karmienia musi być rozpinana, ale to była porażka, zwłaszcza przy karmieniu w miejschach publicznych - za dużo gołego ciała. Normalna, podciągnięta koszulka była o wiele dyskretniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
aldakra Re: Bluzki do karmienia 18.05.08, 09:29 Ja też nie mam nic specjalnego. Zawsze noszę jakąś bawełnianą bluzkę z gługim lub krótkim rękawem a na to sweterek rozpinany - jak sie kami publicznie czy w plenerze to jak bluzka idzie w góre to sweterek przykrywa brzuszek i plecy, co by mnie nie zawiało ;) no i zazwyczaj mało osób się orientuje że ja w ogóle karmie! Odpowiedz Link Zgłoś
marsupilami25 Re: Bluzki do karmienia 18.05.08, 10:09 A propos ciuchow ciazowych i dla mam karmiacych doszlam do ciekawego wniosku, ze oprocz Panien Mlodych to .... najlepszy rodzaj klientek !!! Firmy produkujace rozne "udogodnienia" zbijaja na Nas majatek ! Jedyna rzecz, ktora kupilam " w celu " byly spodnie ciazowe z golfem. Do dzis nie mam biustonosza do karmienia z idiotyczna klapka ani jednej specjalnej bluzki. Szafe uzupelnilam o wygodne, krotkie koszulki polo, bluzeczki z zaszewkami i guzikami oraz cienkie rozpinane sweterki. Karmie w miejscach publicznych, bez skrepowania - zarzucam na ramie pieluche tetrowa. Odpowiedz Link Zgłoś
dominikam29 Re: Bluzki do karmienia 18.05.08, 15:21 A ja mam biustonosz do karmienia "z idiotyczną klapką" i bardzo sobie chwalę. Szybko, łatwo i wygodnie... Odpowiedz Link Zgłoś
mad_die Re: Bluzki do karmienia 20.05.08, 19:12 Ja nie wyobrazam sobie karmienia innego niz przez idiotyczna klapke. A bluzki mam normalne, koszulowe lub z wiekszym dekoltem - cycek wychodzi góra, bo dołem niewygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
marsupilami25 Re: Bluzki do karmienia 21.05.08, 08:47 Wystarczy wyobrazic sobie sportowy elastyczny biustonosz ( polecam na noc!) albo zwykly, z miekka bawelniana miseczka, ktora latwo zsunac pod piers. Da sie. Sa gusta i gusciki. Odpowiedz Link Zgłoś
mad_die Re: Bluzki do karmienia 21.05.08, 15:01 O gustach sie nie dyskutuje. A wyobrazic sobie wyobrazilam i nawet jednego dnia sprobowałam - no komfortowe to karmienie to nie było... Odpowiedz Link Zgłoś
dominikam29 Re: Bluzki do karmienia 18.05.08, 15:22 Zobacz tu: www.szafamamy.pl Mi też brakuje czegoś na lato do karmienia, ale na razie jeszcze nic tam nie zamówiłam, przymierzam się... Odpowiedz Link Zgłoś
fasola_111 Re: Bluzki do karmienia 20.05.08, 17:46 Ja mam bluzkę ze sklepu www.szafamamy.pl oraz 3 sztuki z H&M na stoisku ciążowym są takie bluzeczki z klapkami. Mi służą cały czas. Odpowiedz Link Zgłoś
aricia001 Re: Bluzki do karmienia 21.05.08, 09:21 mnie świetnie się sprawdzają cienkie, bawełniane koszule,rozpinane z przodu,których pełno jest w h&m.nawet jeżeli wygniotą się trochę podczas karmienia,nie wyglądają żle!kupilam kilka w różnych kolorach i fasonach i bardzo sobie chwalę.do tego stanik dla karmiących.(w h&m mają niezły wybór kolorów i wzorów!) Odpowiedz Link Zgłoś
0marlenka Re: Bluzki do karmienia 19.01.14, 21:29 Ja też długo szukałam bluzek do karmienia. Jakoś podciaganie bluzki i pokazywnie brzuszka nie było moim marzeniem :). Znlazłam takie bluzki do dysretnego karmienia w sklepie BeMamaBaby.pl na ursynowie. Niestety już nie mają sklepu stacjonarnego tylko sklep internetowy. Odpowiedz Link Zgłoś
lovage2 Re: Bluzki do karmienia 20.01.14, 01:15 Mam kupione na eBay'u używane (ale tak naprawdę nowe, bo niestety standardem jest, że kobiety po kilku tygodniach przestają karmić, więc nie zdążą ich schodzić - i sprzedają za grosze). Ale ja to z UK jestem... I do sklepów z wyborem mam daleko, więc skazanam na internet. Na allegro też widziałam różne, jak któryś rozmiar jest dla Ciebie typowy, to możesz tak bez mierzenia zaryzykować. Od kiedy mam komplet do karmienia - biustonosz, koszulka na ramiączkach i bluzki - wreszcie mi dobrze:-) Jak zadzierałam bluzkę do góry, a musiałam porządnie, bo mój biust z tych niewielkich, bardzo mi plecy marzły i łapałam katary, jak się Ssak przysysał na godzinę lub więcej. Z H&M - moja ulubiona bluzka - polecam:-) Ktoś wyżej pisał, że tam duży wybór. A tak przy okazji dziękuję wszystkim za to forum:-* Dzięki niemu od kilku miesięcy karmię samą piersią i udało mi się rozwiązać wiele ciężkich problemów. Bo tu w UK niby wielka promocja karmienia piersią, ale gdy przychodzi co do czego, to chętnie sztuczną mieszankę człowiekowi wcisną na uzupełnienie:-( I zalecą karmienie noworodka na żądanie - niech je, ile chce, ale nie częściej, niż co 3 godziny;-) A laktacja siada... Na szczęście poczytałam archiwum forum i wyszłam na prostą - z dokarmiania mm, kapturków i jeszcze kilku schorzeń piersi, których nazw już teraz nie pamiętam. Pozdrawiam mamy karmiące i trzymam kciuki za te z problemami:-* Odpowiedz Link Zgłoś
lovage2 Re: Bluzki do karmienia 20.01.14, 03:09 Łojej, teraz zauważyłam, że to wątek z 2008 roku ktoś wygrzebał, więc problem nieaktualny... Ale przy okazji spytam - mam do odsprzedania bardzo dobrej jakości bluzkę do karmienia, o taką: www.ebay.co.uk/itm/121246289036?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649 Czerwona, długi rękaw, z organicznej bawełny z domieszką elastanu 5%, marki Mama Cocoon, prawie nieużywana. Kupiłam, bo pisze na metce, że to rozmiar M (12), a to klasyczna S-ka (10) jest. No i nie mieszczę się, bo ja typowe M noszę. Odsprzedam za tyle mniej więcej, co kupiłam, czyli 55 zł + wysyłka. Tylko taka kwestia, że wysłać mogę dopiero 22 lutego, bo wtedy będę w Polsce. Mam prawie identyczną z H&M w moim rozmiarze i bardzo się sprawdza chłodną porą:-) Odpowiedz Link Zgłoś
arina30 Re: Bluzki do karmienia 03.09.14, 22:30 Bardzo fajne i praktyczne bluzy do karmienia widziałam na mamatu.pl/odziez-ulatwiajaca-karmienie-26 są nie tylko praktyczne ale też sprawdza się nie tylko do karmienia ale też jako bluza sportowa Odpowiedz Link Zgłoś