zaga25
11.06.08, 11:52
przepraszam za literówki ale mam synka na rękach. synek ma 3 tygodnie. od samego poczatku zachowuje się jakby był głodny. podczas karmienia po 15 min ssania zasypia. czekamy az mu się odbije i wtedy dalej szuka więc podaję drugą pierś. znowu zasypia podczas jedzenia, odbije się i dalej szuka. dawałam butlę ale wypluwa, łyżeczką nie potrafi, szczykawką wypluwa. po karmieniu nie może zasnąć, ale jak wyjdziemy na spacer to śpi 3-4 godziny. tak samo na rękach albo ze mną w łużku. w nocy jest trochę lepiej, chociaż czasami muszę brać go do siebie. na wadze przybiera ładnie 600g w ciągu pierwszych 10 dni od wyjścia ze szpitala, dzisiaj idziemy się ważyć ponownie. pielęgniarka na wizycie stwierdziła, że synek ładnie się przystawia i po zbadaniu brzuszka powiedziała że się najada. sama już nie wiem. martwię się ze go głodzę, ostatnio po nocy płakałam i nie dałam mu piersi i mąż podał mleko z butelki, zjadł 60ml i zasnął w swoim łużeczku ale po 15 min obudził się i dalej szukał. daję mu smoczek, bo nie wytrzymuje. i jeszcze jedno, nie płacze tylko po jedzeniu szuka i ssie łapczywie i smoka i pierś.