Dodaj do ulubionych

7 miesiecy - problem ze ssaniem

26.06.08, 11:52
w zyciu nie myslalam, ze w tym wieku dziecia bedziemy mieli takie problemy. i zupelnie nie wiem co robic :(
jakis czas temu zatkal mi sie kanalik, potem drugi raz,w tym samym miejscu, w tej samej piersi. mlody zaczal ja gorzej zasysac, wydaje mi sie, ze za plytko. co ciekawe, to jest piers, z ktorej normalnie woli jesc... od paru dni jest gorzej - lewa ssie super a prawa coraz gorzej - boli mnie jak je (taki piekacy bol), boli mnie miedzy karmieniami, znowu mam jakby przytkany kawalek - boli troche i jest twardszy. no i brodawka jest bialawa :( mysmy juz mieli ten sam problem jak maly mial 2-3 miesiace i odkryl, ze jak przysczypie, to mozna ssac nie jedzac. zabieralam wtedy konsekwentnie jedzenie i po jakims czasie przestal. a teraz nie pomaga - maly sie wkurza, ale lapie tak samo. i jakby sie denerwowal, ze nie leci - a nie leci, bo jest za plytko (tak mi sie przynajmniej wydaje). co robic? - zabierac? przeczekac? czy to moga byc zeby? czy co? probowalam karmic w innej pozycji, ale nie bardzo pomaga, zreszta maly najbardziej lubi jesc na lezaco... co robic?
aha - maly nie ma i nigdy nie mial smoczka, nie pije tez z butelki. i jeszcze nie je nic poza piersia...
Obserwuj wątek
    • monika_staszewska Re: 7 miesiecy - problem ze ssaniem 27.06.08, 17:45

Jeśli zęby to pomóc powinno smarowanie dziąseł kostką lodu tuż przed
      karmieniem, ale wtedy chyba problem by był przy obu piersiach. Więc
      może jednak ułożenie, skoro Młodzieniec na leżąco jeść lubi, to do
      tej bolącej piersi można by go przystawiać leżąc na tym samym boku,
      na którym Pani leży podczas karmienia z drugiej piersi, układając go
      na złożonym kocu czy dużej, niezbyt miękkiej poduszce, dzięki czemu
      będzie leżał na wysokości piersi i PAni nie będzie musiała się nad
      nim pochylac.
      pozdrawiam :)
      monika staszewska
      • mama_frania1 Re: 7 miesiecy - problem ze ssaniem 27.06.08, 23:53
        a, na to czemus nie wpadlam... najtrudniej wymyslic najprostszy sposob, zdaje sie. bardzo dziekuje za rade, sprobujemy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka