agpil 05.10.08, 11:27 przy piersi smacznie zasypia, co robić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika_p Re: noworodek nie chce ssać 05.10.08, 12:39 Jeśli nie wypuszcza piersi z buzi, to mu an to pozwolić - to jest też jedzenie. Jeśli wypuszcza i śpi, to przede wszystkim zważyć. Jak dobrze przybiera (minimum 17g/dobę licząc od najniższej wagi), to pozwolić. Jak kiepsko, to budzić, łaskotać, tarmosić, przewijać itd, żeby jadło więcej. Ile to malenstwo ma? Odpowiedz Link Zgłoś
agpil Re: noworodek nie chce ssać 07.10.08, 17:40 Maluszek urodził się 2 października, z tego co wiem wogle nie chce ssać tylko ciumka sobie i śpi, tarmoszenie na niewiele sie zdaje :( Maks jest synkiem mojego szwagra, a ja nie wiem, co mu poradzić, bo moja córa od urodzenia ssała pierś ze smakiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
maff1 Re: noworodek nie chce ssać 07.10.08, 17:53 to barzo mały człowiek, także zmeczony porodem. Być moze to było przyczyną niechęci do ssania. Ale trzebamodego człowieka budzic i tarmocić - musi po prostu jeść i przybierac na wadze. Po 2 tyg powiniem zrównac sie z waga urodzeniową. Odpowiedz Link Zgłoś