olg-a27 21.11.08, 12:49 czy może ktos ma przykłądową dietę (menu)dla mamy karmiącej. Prosze o pomoc bo ja wogle nie wiem co mam jeść. Moje maleństow ma 2 tygodnie a ja nadal nie wiem co mam jeśc. Pomocy!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nglka Re: dieta mamy karmiącej 21.11.08, 13:04 Jeśli dziecko jest zdrowe, w rodzinie nie było alergii, to nie ma powodu, by ograniczać dietę. wywal z diety tylko potrawy ostre i wzdymające. Będziesz się martwić kolejnymi ograniczeniami, jak dziecko źle zareaguje (dostanie kolki, wysypki, zacznie wymiotować). Odpowiedz Link Zgłoś
becka-1 Re: dieta mamy karmiącej 21.11.08, 13:59 Zgadzam sie z wczesniejszą opinią. Ja zaczęłam szybciutko wprowadzać do swej diety wszystkie produkty i małemu (ma prawie 3 m-ce) nigdy nic nie było. Uważam tylko na kapustę i kalafior oraz na cytrusy i truskawki (mogą uczulać). Nie jem też w nadmiarze cebuli i czosnku bo podobno zmienia smak mleka. Na początku zrezygnowałam też z soków z kartonu na rzecz zdrowszych kompotów i wody mineralnej. Odpowiedz Link Zgłoś