Dodaj do ulubionych

Do obejrzenia - dwa śliczne filmiki "promocyjne"

27.11.08, 22:13
Dwa śliczne "wideoklipy" promujące karmienie piersią, oba z pięknymi piosenkami:

Jeden z Puerto Rico, z tradycyjną kołysanką "Duerme Negrito":
www.youtube.com/watch?v=942FRjAJhxU

Drugi z Bułgarii:
www.youtube.com/watch?v=xhV3REtKuKY

(tu wersja krótka, ale z informacjami na temat produkcji i piosenki:
www.youtube.com/watch?v=ttAvhsckqe4

PS. Moja mała była zachwycona - każe sobie puszczać co najmniej po trzy razy :-)
Obserwuj wątek
    • aldonakatarzyna Re: Do obejrzenia - dwa śliczne filmiki "promocyj 27.11.08, 22:22
      przepiekne:))
      • anamabe Re: Do obejrzenia - dwa śliczne filmiki "promocyj 28.11.08, 11:04
        Super, az mi sie lzy zakrecily w oku jak ktory przybiegl do mamy, a raczej
        cycusia. :)
    • matysiaczek.0 Re: Do obejrzenia - dwa śliczne filmiki "promocyj 28.11.08, 11:44
      No piekne. Nie chcę, żebyscie mnie źle zrozumiały. Dla mnie karmienie piersią jest bardzo intymną sprawą. to nie TYLKO karmienie, ale przytulanie, całowanie, patrzenie w oczy, mizianie, głaskanie. to jest chwila nasza: mojego synka i moja. Nawet moja rodzina (prócz córki i męża) rzadko widzi mnie jak karmię. I nawet nie chcę, żeby widzieli nas. kilka razy zdarzyło mi się na samym początku karmić w miejscach publicznych, ale zrobiłam to w bardzo wyszukanym miejscu i w bardzo podbramkowej sytuacji. Porównałabym to nawet z przytulankami z moim M, w naszej sypialni. I jednocześnie wydaje mi się, że inne mamy mają takie samo podejście do karmienia jak ja (choć świadomie wiem, że tak nie jest). Oglądanie tego filmu, to jak patrzenie na miłość dwojga kochanków, zaglądanie do sypialni matki i dziecka, nie wiem , brakuje mi słów, to było lekko krępujące. nie wiem, czemu mam takie podejście do karmienia? Jakiś uraz?
      • kaeira Re: Do obejrzenia - dwa śliczne filmiki "promocyj 28.11.08, 11:51
        matysiaczek.0 napisała:
        > Oglądanie tego filmu, to jak patrzenie na miłość dwojga kochanków, zaglądanie do sypialni matki i dziecka, nie wiem , brakuje mi słów, to było lekko krępujące. nie wiem, czemu mam takie podejście do karmienia? Jakiś uraz?

E tam, dlaczego zaraz uraz? Każda z nas ma do tego inne podejście, nie widzę w tym absolutnie nic dziwnego :-)
        Dla mnie na przykład rodzina i znajomi (poza partnerem) byli o wiele bardziej krępujący niż obcy ludzie.
      • maleninki Re: Do obejrzenia - dwa śliczne filmiki "promocyj 28.11.08, 15:23
        to chyba normalne odczucia. jesteśmy ludźmi nie karmnikami :)0
        już nie raz pisałam o tym jak mi się córa odstawiła.. :( chwile karmienia
        piersią wspominam jako najpiękniejsze momenty mojego życia. takie właśnie NASZE
        chwile. teraz jak próbuję podać pierś (bo ciągle próbuję-czasem w nocy chwilkę
        possie :)),to na ogół mnie strasznie gryzie, tak jej nie chce... leniuszek.
        pozdrawiam
    • atenette Re: Do obejrzenia - dwa śliczne filmiki "promocyj 28.11.08, 13:29
      P-R-Z-E-P-I-E-K-N-E-!!!!! Oczywiscie sie poryczalam...
    • maleninki Re: Do obejrzenia - dwa śliczne filmiki "promocyj 28.11.08, 15:17
      niee, no pieknie, zwlaszcza ten bulgarski (na studiach uczylam sie tego jezyka
      :)) az sie lza w oku kreci :) ogladalam razem z corcia, jej tez ie podobalo :)
      my tez moglibysmy w ten sposob promowac karmienie piersia.
      • mama.rozy Re: Do obejrzenia - dwa śliczne filmiki "promocyj 28.11.08, 19:35
        no i ja jak głupia też się poryczałam...
        niby karmię już trzecie dziecko,a ciągle jest inaczej,jakby z każdym dzieckiem
        lepiej,bardziej
        pozdrawiam
        i wielkie dzięki za te filmiki,zaraz wyślę znajomym
    • 3_agness Re: Do obejrzenia - dwa śliczne filmiki "promocyj 28.11.08, 21:18
      Cudeńka...
      Ehh, dla takich chwil warto życ...
    • mala1977 Re: Do obejrzenia - dwa śliczne filmiki "promocyj 28.11.08, 21:34
      Po raz kolejny utwierdzilam sie ,ze warto bylo powalczyc o
      karmienie...prawie sie poryczalam
    • ciociacesia sie wzruszyłam :) 14.01.09, 11:02
    • szmytka1 Re: Do obejrzenia - dwa śliczne filmiki "promocyj 16.01.09, 18:26
      Niestety pierwszy jest niedostępny, drugi świetny, był tam motyw z maluchem
      zmieniającym sobie pierś podczas karmienia - jakbym widziała swojego:-)
      • kaeira Re: Do obejrzenia - dwa śliczne filmiki "promocyj 17.01.09, 09:54
        No dobra, miejmy nadzieję, że będzie OK. Oto dwa linki na wszelki wypadek:
        rosomaqa333.wrzuta.pl/film/i3EAgsZpdr/
        www.viddler.com/explore/Rosomaqa333/videos/1/

• tym08 Re: Do obejrzenia - dwa śliczne filmiki "promocyj 17.01.09, 13:25
          jeszcze wczoraj kolejny raz sobie z mloda poogladalysmy i nawet na
          tym starym linku wszystko pieknie dzialalo...wlasnie sprawdzilam,
          teraz tez ok...
          PS filmiki przecudne, mloda piszczala z zadowolenia, a ja prawie sie
          poplakalam;)
        • szmytka1 można to sobie ściągnąć? 17.01.09, 13:32
          Jak w temacie. Czy to jakoś można sobie ściągnąć na komputer? Jeśli jak to jak?
          • tym08 Re: można to sobie ściągnąć? 17.01.09, 13:53
            mozesz dodac do Ulubionych. ze sciagania to jestem zielona;)
            • kaeira Re: można to sobie ściągnąć? 17.01.09, 18:47
              Jeżeli ktoś używa Mozilla Firefox, to są specjalne dodatki (Add-ons), które doinsntalowuje się do Firefoxa . Ja mam Download Helper.
              Tu strona: addons.mozilla.org/pl/firefox/
              • maff1 Re: można to sobie ściągnąć? 17.01.09, 21:50
                tu jest podany (chyba) najprostszy sposób by ściągnąć na kompa filn
                downtube.eu/
    • lea_pl Re: Do obejrzenia - dwa śliczne filmiki "promocyj 10.02.09, 16:39
      Przecudowne, wzruszające i szkoda, że niektóre mamy dobrowolnie z tego
      rezygnują. Polecam dziewczynie z wątku o karmieniu 2 latka, którą to obrzydza,
      może zmieni zdanie:)
    • kasiam27 Re: Do obejrzenia - dwa śliczne filmiki "promocyj 07.03.09, 13:28
      są poprostu cudowna wracam tu co jakiś czas żeby się wzruszyć i poraz kolejny stwierdzić że to cudowna rzeczy, a przy okazji uodparniam sie na te głosy wokół mnie że kamienienie ROCZNIAKA (jeszcze nie spełna) jest obrzydliwe a w najlepszym wypadku dziwne. Żeby to zorumieć trzeba dojrzeć emocjonalnie - karmienie piersią to najcudowniejsze co mnie i mojego synka mogło spotkać

• kaeira Re: Do obejrzenia - dwa śliczne filmiki "promocyj 27.06.09, 15:45
      Podnoszę :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka