Dodaj do ulubionych

maly gryzon

16.12.03, 12:24
Witam!Mam maly problem z moim 7 miesiecznym synkiem.Mianowicie jest dumnym
posiadaczem dwoch zebow no i trenuje zgryz na mojej piersi.Jest to strasznie
bolesne i stresujace dla mnie.Czy to juz czas na odstawienie malego o piersi?
Obserwuj wątek
    • edyta Re: maly gryzon 18.12.03, 10:50
      Ja załatwiłam sprawę klapsem, mała zrozumiała za trzecim razem, ze mi się to
      nie podoba. Mozna tez powiedzic głośno - NIE WOLNO! Z reguły skonczy sie
      podkówka i popłakiwaniem, ale dziecko naprawde zrozumie!I zabieraj i chowaj
      cyca i mów, ze nie ma, bo nie wolno gryźc ząbkami. Pomaga natychmiast. jedna i
      drugo trenowała na mnie to samo (i chyba wszystkie dzieci to robia, bo mam tak
      fajnie krzyczy jak sie ją gryzie...)Ale na pewno to nie znaczy, że trzeba
      zrezygnowac z karmienia! Moja córa ma 16 zębów i do głowy jej nie przyjdzie, ze
      mozna mnoie teraz ugryźć przy karmieniu. Załatw sprawe szybko i po męsku, to
      pewnie będzie pierwszy klaps i na długo ostatni. Serce boli, wiem, ale korzyśc
      jest większa. Spróbuj zreszta najpierw zabrać cyca i głosno powiedziec, ze nie
      wolno, może tylko to pomoże. Powodzenia, Ed
      • dziunia_f Re: maly gryzon 18.12.03, 21:32
        Dzieki za rade:)A juz myslalam,ze jestem taka podla,ze krzycze na Tymka jak
        mnie kasa a utwierdzilas mnie w przekonaniu,ze tak trzeba i juz nie czuje sie z
        moja brutalna konsekwencja tak zle:)A to rzeczywiscie dziala!Pozdrawiam - Magda
        • gusia29 Re: maly gryzon 22.12.03, 20:29
          Zgadzam sie z Edyta. Chyba kazde dziecko probuje swoich nowosci zabkowych na
          cycach bo przeciez sluza one do gryziena a jeszcze reakcja mamy taka smieszna.
          Ja od razu zabieralam cyca z buzi i mowilam, ze nie wolno. Cyc zostawal
          schowany na kilka minut i ponawialam probe. Nie pamietam dokladnie ile czasu
          to zajelo ale bardzo szybko maly zorientowal sie ze nie robi sobie tym dobrze i
          przestal. Potem kilkakrotnie tego probowal ale konczylo sie to z takim samym
          efektem i nie mamy juz od bardzo dawna zadnego problemu. Maciek ma teraz 21 m-
          cy. Powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka