martekle 02.08.09, 20:53 juz nie moge pic tej wody, az mi nie dobrze wiem ze soki z kartonow odpadaja, kawa herbata tez nie macie jakies pomysly? nie bede przeciez gotowac kompotow! marzy mi sie cola! albo piwo z sokiem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joshima Re: co pijecie zamiast wody? 02.08.09, 21:02 martekle napisała: > juz nie moge pic tej wody, az mi nie dobrze Moze kup inną, wody są różne :) Ja piję głównie wodę, ale już dawno się do tego przyzwyczaiłam więc mi nie zbrzydnie :) > wiem ze soki z kartonow odpadaja A dlaczego? Ja nie pije z innych powodów, ale nie wiem dlaczego nie miałabyś ich pić skoro lubisz. > kawa herbata tez nie A dlaczego? Ja piję zarówno kawę jak i herbatę. Tylko lepiej je pić zaraz po karmieniu, żeby przed następnym karmieniem poziom kofeiny spadł. Tylko z ziołowymi herbatami jestem ostrożna. Tych pseudo-owocowych (podbarwianych i sztucznie dosmaczanych) nie piję z zasady. > macie jakies pomysly? Można dosmaczać wodę zagęszczonym sokiem (ja mam takie własnej roboty), ale można też kupić całkiem dobre jakościowo. Można spróbować kawy zbożowej albo inki. > nie bede przeciez gotowac kompotow! To kup sokowirówkę :) > marzy mi sie cola! albo piwo z sokiem Ooo.Piwo bezalkoholowe czasem wypijam jak położę Małą spać i wiem, że będzie spać kilka godzin :) Koli i napojów gazowanych nie piję z założenia. Odpowiedz Link Zgłoś
magdziorek84 Wszystko. 02.08.09, 21:06 Łącznie z colą (w małych ilościach), herbatą (w ogromnych, z mlekiem), sokami z kartonu i Karmi. Kawy nie pijam, bo nie lubię. Wody też nie, chyba że smakowe. Dzieacko 3 miesiące, zdrowe, problemów brzuszkowych. Odpowiedz Link Zgłoś
tonika80 Re: co pijecie zamiast wody? 02.08.09, 21:20 gazowanych sztuczności i soków z kartonika nie piję z zasady, cała reszta normalnie: kawa zwykła i ricore, herbata czanrna i zielona, kompoty, woda z syropem, piwo bezalkoholowe i alkoholowe(od czasu do czasu), lampkę czerwonego wina (też czasami), mleko sojowe...Czyli własciwie wszystko co normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
nurfe Re: co pijecie zamiast wody? 02.08.09, 21:20 Wszystko czego dusza zapragnie, alkoholu nie ubie to nie pijam ;-) Cole czasami, bo mi sie po niej jeszcze bardziej chce pic, bez herbaty nie ma zycia, a ostatnio mam odjazd na punkcie Anatola waniliowego, czyli zbozowa kawa. Taka zwykla to czasami, w Coffee Heaven ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
carolina01 Re: co pijecie zamiast wody? 02.08.09, 21:44 Piję wodę gazowaną, bo niegazowanej nie lubię, herbatę z mlekiem (od zawsze taką piję), zieloną, melisę, owocowe herbaty. kawy nie piję i nigdy nie piłam no chyba, że Inkę to tak. Odpowiedz Link Zgłoś
niebioska Re: co pijecie zamiast wody? 02.08.09, 21:40 bardzo, bardzo polubiłam "laktacyjny" fitomix IV. jak ktoś lubi anyż - polecam. poza tym roiboos, bo też lubię. od kawy odstawiło mnie jeszcze w ciąży, czarna herbata podchodzi mi tylko w zimie. ale coli (za którą raczej nie przepadam) teraz wypiłabym litr na raz :). Odpowiedz Link Zgłoś
basiak36 Re: co pijecie zamiast wody? 02.08.09, 21:55 Zawsze to na co mialam ochote, a zwykle to jest woda niegazowana, czasem gazowana, jedna kawa dziennie, plus dwie herbaty, czasem zwykla czasem jakas ziolowa/owocowa. Alkohol jako mala lampka wina po karmieniu malej na noc, kiedy wiedzialam ze bede miala kilka godzin przerwy. Gdybym nie karmila, wiecej tez bym nie wypila. Jak sie ma male dzieci, trzeba byc przygotowanym na rozne ewentualnosci, jak np niespodziewana wyprawa do szpitala jaka mielismy w zeszlym roku :( Odpowiedz Link Zgłoś
ty_nia Re: co pijecie zamiast wody? 02.08.09, 22:17 Ja ostatnio sie uzalezniłam od białej ice tea Liptona, poprostu ja chłone litrami:) A tak poza tym to wszystko oprocz gazowanych, bo nie lubie i sokow z owocow egzotycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
gyokuro Re: co pijecie zamiast wody? 02.08.09, 22:49 Ja piję czarną herbatę i rozcieńczane trochę soki z kartonów, bo są dla mnie zbyt 'esencjonalne'. Piję jabłkowy, gruszkowy, czarna porzeczka, czerwona też, winogrona... Kupuję też marchewkowe soki z dodatkiem innych owoców - bananów, brzoskwiń, malin. Wodę piję niegazowaną, ale głownie jako domieszkę do soków. Kawy nie, bo bez mleka nie lubię (a mleka słodkiego nie piję, bo Młoda po nim ulewa na potęgę). Za to kefirek i maślankę to mi się zdarzy wypić. Odpowiedz Link Zgłoś
martekle Re: co pijecie zamiast wody? 02.08.09, 23:13 to moze ja przesadzam ze tylko ta woda ale dodam ze mały m dopiero 6 tygodni i problemy brzuszkowe soki z kartonow ponoc powoduja jeszcze wieksze wzdecia kawy nie pojam ale walnelabym sobie takie ccapucino lekkie :( alkohol, wino, piwo i cola strasznie za mna chodza... wiem ze moglabym choc troszke, tuz po karmieniu ale jeszcze nie czuje malego - jego rytmu w sumie wieczorami jak nakarmie o 20-22 to budzi sie za 3-4 godziny i pewnie bym mogla, ale sie jeszcze boje no a oprocz picia, to zjadlabym pizze, lasagne, makaron z sosem pomidorowo-smietanowym gesto posypane parmezanem, nerkowce, pistacje i oczywiscie chipsy! a jak pomysle ze jutro na obiad znow kurczak i rosół........ ehh Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: co pijecie zamiast wody? 03.08.09, 00:28 martekle napisała: > soki z kartonow ponoc powoduja jeszcze wieksze wzdecia Ponoć. Przeczytałaś sobie wątek o największych bzdurach dotyczących karmienia? > no a oprocz picia, to zjadlabym > pizze, lasagne, makaron z sosem pomidorowo-smietanowym gesto posypane > parmezanem, nerkowce, pistacje i oczywiscie chipsy! No to jedz. Na zdrowie. > a jak pomysle ze jutro na obiad znow kurczak i rosół........ A za jakie grzechy się tak katujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: co pijecie zamiast wody? 03.08.09, 11:29 martekle napisała: > soki z kartonow ponoc powoduja jeszcze wieksze wzdecia Ponoć. Przeczytałaś sobie wątek o największych bzdurach dotyczących karmienia? > no a oprocz picia, to zjadlabym > pizze, lasagne, makaron z sosem pomidorowo-smietanowym gesto posypane > parmezanem, nerkowce, pistacje i oczywiscie chipsy! No to jedz. Na zdrowie. > a jak pomysle ze jutro na obiad znow kurczak i rosół........ A za jakie grzechy się tak katujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: co pijecie zamiast wody? 03.08.09, 09:56 To moze pij kawe z jakims mlekiem roslinnym? Oprocz latwych do kupienia sojowego i ryzowego jest cala gama mlek roslinnych (owsiane, orzechowe, migdalowe) do kupienia w wyspecjalizowanych sklepach albo do dosc latwego zrobienia w domu - na forach wegetarianskich mozna znalezc dokladne opisy, jak to zrobic (wygooglalam sobie kiedys). Nie jest to ideal, ale w przypadku potwornej chcicy na kawe z mlekiem calkiem niezly erzac. :) Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: co pijecie zamiast wody? 03.08.09, 11:36 może zmień rodzaj wody? oprócz wody pijam: zieloną herbatę jaśminową, kawę orkiszową, herbatę miętową oraz z bratka piwo czy wino tez czasem wypiję, w małej bardzo ilości Odpowiedz Link Zgłoś