Dodaj do ulubionych

Jak się przygotować?

04.12.10, 16:43
Dziewczyny napiszcie proszę jak się przygotować do rozprawy o alimenty. Mężuś chce płacić na Synka marne grosze. Ja będę walczyć o więcej, gdyż każda złotówka w mojej sytuacji jest ważna. Mam więć pytania: czy ma znaczenie wyskość jego zarobków ( a zarabia dużo ), czy aby wykazać ile wydaję na Synka wsytarczą paragony, mam też całe zestawienie miesięcznych wydatków na dziecko. Czy to wsytarczy? Poradzicie coś jeszcze
Obserwuj wątek
    • burza4 Re: Jak się przygotować? 04.12.10, 21:04
      Dziecko ma prawo do takiego poziomu życia, jaki miałoby gdyby rodzice się nie rozstali.
      Możesz mieć paragony, ale bez przesady, trudno żebyś dokumentowała każdą bułkę, poza tym alimenty obejmują przecież przyszłe wydatki, np. wakacje, ferie zimowe itd. Zrób zestawienie - na górze jest podpięty przydatny link do wątku o kosztach utrzymania dziecka, poczytaj sobie.
      • asnat2802 do burza4 06.12.10, 12:07
        Gdzie na górze jest ten przydatny link do wątku o kosztach utrzymania??

Pozdr.
        • burza4 Re: do burza4 07.12.10, 15:59
          Przydatne linki i informacje - m.in. jest dyskusja o kosztach utrzymania dziecka.
          Nawiasem mówiąc - przydałby się też podwieszony arkusz kalkulacyjny, bo trudno się przebić przez mega długi wątek
          • buzka25 Re: do burza4 07.12.10, 16:21
            a ja powiem tak: moj facet płaci alimenty dobrowolnie na swojego syna, a jego b zonie wiecznie mało, łazi marudzi ze on duzo zarabia i oczywiscie jakby dalej razem zyli to dziecku byłoby superowo, ale ona wybrala cos innego (rozwod z orzeczeniem jej winy), ja sie sama obecnie staram o alimenty na swojego syna i sprawa mi sie ciagnie od maja tego roku, dzis 3 reozprawa byla i sedzina uznala ze wyrok MOZE oglosi 27 stycznia, dla mnie masakra, bo kasy nie mam zadnej, a dziecko trzeba utrzymac, no i ile dla ciebie to "marna kasa"??ja walcze o 500zł bo wiecej i tak z FA niedostane w on nic nie placic z wlasnej kieszenie. Nie wiem jaka jest syt u ciebie ale tez nie licz ze sad ci przyzna kosmiczna kwote, pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka