bladamery 24.03.14, 09:58 Dostałam pozew o obniżenie alimentów do UWAGA: 100 zł ( słownie-sto zł) Rozprawa w maju, a ja siedze i nie wiem, śmiać się czy płakać..... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bladamery Re: Zdolniacha 24.03.14, 10:37 Że jest na kuroniówce, że mieszka u rodziców i musi dokładac się do rachunków aaaaaa i że 50 zł na leki wydaje, miesięcznie Odpowiedz Link Zgłoś
sitniczek Re: Zdolniacha 24.03.14, 12:12 Pan powinien być względnie zadowolony, bo do rachunków się dorzuca, a nie płaci sam 100%. Takiemu to dobrze.... Taki schorowany, może o rentę powinien wnioskować? Odpowiedz Link Zgłoś
altz Re: Alimenty 100 zł 24.03.14, 17:22 bladamery napisała: > Rozprawa w maju, a ja siedze i nie wiem, śmiać się czy płakać..... Wiosna idzie, może pójść do pracy na budowę i dzięki temu płacić więcej. W maju zima będzie już wspomnieniem. Pan wybrał złą porę roku na obniżanie alimentów. Odpowiedz Link Zgłoś
bladamery Re: Alimenty 100 zł 24.03.14, 18:26 Ja naprawdę jestem ugodowym człowiekiem - można było przyjść, pogadać, powiedzieć, że na razie nie ma, odrobi w polu, albo da ekwiwalent w konserwach..... No więc te 100 pln położyło mnie na łopatki i wymusiło kilka głębszych oddechów. I teraz pytanie: jak mocno będę musiała się bić, zeby zachowano mi dotychczasowe 600? Wypadałoby wziąć adwokata? Czy facet, który ma wszechstronne wykształcenie, 2 ręce, 2 nogi i głowę na miejscu nie wywoła u sędzi uczucia litości nad jego pomyslem? Odpowiedz Link Zgłoś
sitniczek Re: Alimenty 100 zł 24.03.14, 19:04 Jak powiedział kolega Marcin "lepiej z mądrym zgubić, niż z głupim znaleźć" i ma rację.. Bywa. Do maja jeszcze trochę czasu jest, trzeba obmyśleć plan działania. Pójdź po poradę, porób kalkulacje kosztów utrzymania potomstwa. A Altz ma rację, będą ogórki, jabłka będą potem.. W Niemczech do tytoniu biorą, praca jest.. Ustosunkowałaś się już? Odpowiedz Link Zgłoś
bladamery Re: Alimenty 100 zł 24.03.14, 20:48 Ale do czego się ustosunkowałam? Do tej setki? Tak, wyjęłam sobie jedną zapasową i tak na siebie patrzymy. Myślę, że nie pałam do niej aż tak wielką namiętnościa - jest fajna, ale żebym zaraz chciała jej i tylko jej, to nieeeee Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Alimenty 100 zł 24.03.14, 21:40 Chyba odrobinkę udosłowniłaś pytanie poprzedniczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zrezygnowana Re: Alimenty 100 zł IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.03.14, 08:53 Myślałam że jestem sama ale widzę że niektórzy mają jeszcze gorzej sama wychowuje dwie córki gdzie jedna jest w gimnazjum druga studiuje dziennie i mam na każdą po 260 zl założyłam sprawę o podwyższenie alimentów ale to nic nie dalo bo pan wykazuje najniższe zarobki i jeszcze dorabia ladne pieniądze na boku i jak to sędzina powiedziala jak to udowodnię to mi podniesie a on też chciał obniżenia chociaż tego nie zrobiła stracilam wiarę w nasze sądy może tobie się uda powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hhhhhhhhhhhhhhhhhh Re: Alimenty 100 zł IP: *.dynamic.chello.pl 25.03.14, 17:50 No to udowodnij to i zllz sprawe. Z urzedu nic sie nie dzieje. Moglabys miec na 2 corki spokojnie 1000 lotych, ale ci sie nie chce walczyc Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: Alimenty 100 zł 27.03.14, 17:57 To nie sądy mają udowodnić większe możliwości zarobkowe pana, a niestety ty. Wystarczy czasem powołać świadków jaki standard życia ma pan, wnieść o przedłożenie wyciągów z konta, przedstawić np. umiejętności pana przekładające się na możliwość zarobków (np. jest zawodowym kierowcą, potrafi układać glazurę) itd. Ty zapewne napisałaś, że chcesz więcej i na tym się sprawa skończyła, nic dziwnego. Trzeba było złożyć apelację. Odpowiedz Link Zgłoś
oliwija Re: Alimenty 100 zł 01.04.14, 18:35 zaproponuj ze może ty z dzieckiem będziedcie go utrzymywac jak taki biedny, ty podziesz na ulice a dziecko zagra w jakiejs reklamie a na serio to facet ma tupet..... zapyalabym sie co za 200 zl by kupil dziecku przez miesiąc. pisze 200 bo 100 zl Twojego wkladu i 100 zl jego... zalośni są niektórzy tatusiowie sorry dawcy nasienia bo tgo sie nie da inaczej powiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
magdmaz Re: Alimenty 100 zł 27.03.14, 08:06 Do 100 zł pewnie nie obniżą, ale coś mogą urwać. Dlatego powinnaś szybko składać o podwyżkę z uzasadnieniem (w jaki sposób wzrosły koszty utrzymania w ostatnim okresie). Wtedy jest szansa, że zostanie jak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: Alimenty 100 zł 27.03.14, 11:35 to złóż szybko wniosek o podwyższenie alimentów o przynajmniej dwa razy Odpowiedz Link Zgłoś