Dodaj do ulubionych

Rozwod i strach

29.08.15, 11:46
Witam. Zastanawiam sie nad rozwodem, maz po slubie zaczal mnie traktowac jak szmate wiecznie pretensje, o byle co sie drze na mnie do tego codziennie musi wypic pare piw bo inaczej sie nie da, mamy 9 miesieczna corke ktora zajmuje sie od niechcenia, ja przez to czasy dla siebie nie mam. Zaczal mi wytykac zebym sobie lepsza prace znalazla z lepszymi zarobkami a sam placi swoje dlugi po 1000 zl komornik i za mandaty... zastanawiam sie coraz bardziej nas rozwodem bo i tak go nigdy w domu nie ma bo w tygodniu pracuje a w weekendy co chwila gdzies jezdzi to na mecze to imprezy itp. Juz w sumie chcialam zlozyc wniosek ale boje sie o dziecko nie chce zeby mi ja odebrano bo on po zlosci bedzie o nia walczyc... dodam ze on pracuje na czarno, ma dlugi a ja jesten teraz na macierzynskim ale prace mam zapewniona, zadnych dlugow bo mamy rozdzielczosc majatkowa. Jak myslicie jest obawa ze to sad jemu przyzna dziecko?
Obserwuj wątek
    • altz Re: Rozwod i strach 29.08.15, 18:32
      justynka182182 napisała:
      > jesten teraz na macierzynskim ale
      > prace mam zapewniona, zadnych dlugow bo mamy rozdzielczosc majatkowa. Jak mysl
      > icie jest obawa ze to sad jemu przyzna dziecko?

A na jakiej podstawie sąd mógłby przyznać ojcu malutkie dziecko, jeśli on nie ma czasu na dziecko, tylko czas na imprezy i ogólnie jest zbyt wyluzowany? Mąż nie ma szans na opiekę, a pewno nie ma nawet takiej ochoty.
      Skąd się biorą takie wątpliwości u kobiety w tej sytuacji? Może nie przeszłaś etapu samodzielności i niezależności i dlatego nie wierzysz w siebie?
    • lilith76 Re: Rozwod i strach 30.08.15, 00:24
      on pracuje na czarno, ma dlugi a ja jesten teraz na macierzynskim ale
      > prace mam zapewniona, zadnych dlugow bo mamy rozdzielczosc majatkowa.

Przeczytaj uważnie, z zacięciem intelektualnym, swoje własne zdanie i zastanów się, na jakiej podstawie uważasz, że sąd przyznałby dziecko ojcu?
      Poczucie własnej wartości wydaliłaś z łożyskiem? smile
      • justynka182182 Re: Rozwod i strach 30.08.15, 08:49
        Poczucie wartosci to przez meza stracilam crying

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka