Dodaj do ulubionych

Urodziny, imieniny 2

28.09.04, 14:38
Mam pytanie - czy przypominacie swoim pociechom o urodzinach, imieninach dniu
ojca/matki drugiego rodzica? Przy zalozeniu, ze ten drugi rodzic nie
przypomina dziecku o Waszym swiecie?
Obserwuj wątek
    • grey-pippin Re: Urodziny, imieniny 2 28.09.04, 14:47
      jesli przypominasz to przeciez robisz to dla dziecka i to dziecku bedzie
      przykro, ze mu nie przypomnialas, choc wieksze pewnie sie domysli dlaczego,
      poza tym nie wstydzilabym sie przypomniec dziecku o swoich np. urodzinach,
      przeciez to nie tajemnica a nie musi chodzic o niespodzianke, ale zeby fajnie i
      uroczyscie obchodzic rodzinne okazje,

a jeszcze inny sposob, kup mu jego wlasny kalendarz i w Nowy Rok zaproponuj
      pozaznaczanie na czerwono wszystkich waznych dat, a jak sie zbliza jakas okazja
      pytaj co tam ciekawego w kalendarzu smile
      • czekolada72 Re: Urodziny, imieniny 2 28.09.04, 15:02
        Dziecku bedzie przykro, ze mu nie przypomnialam o uroczystosci ojca? Mozesz mi
        to wyjasnic?
        Od narodzin dziecka bylo ono "wciagane" w switowanie rozmaitych urodzin,
        imienin itd. Ale nagle okazalo sie , ze rodzina mojego ex tego typu rzeczy nie
        obchodzi, i ze to tylko moje wyglupy. Mimo to ja nadal "organizowalam", nawet
        kiedy jeszcze nie ex nie pamietal, ze wlasnie dzis ma np. imieniny.
        Obecnie moje dziecie, ktore kalendarz ze swietami posiada, pamieta o rozmaitych
        swietach moich i rodziny najblizszej, natomiastr nie zadaje sobie trudu
        przypominania o imprezach osob, ktore na codzien nie pamietaja o istnieniu
        dzieciecia (tatus, chrzestny, druga babcia).
        Bardzo dlugo przypominalam, wysylalam kartki z zyczeniami, telefonowalam, ale
        ile mozna?? Z ich strony zero odzewu. Dziecko juz mi raz powiedzialo - chcesz
        to sobie sama zadzwon

PS
        O moich "swietach" dyskretnie przypomina dziecku babcia, wiec chyba druga tez
        by mogla?
        • grey-pippin Re: Urodziny, imieniny 2 28.09.04, 15:30
          No to gdzie problem, bo nie dostrzegam ?

A jesli chodzi o:
          > Dziecku bedzie przykro, ze mu nie przypomnialam o uroczystosci ojca? Mozesz
          mi to wyjasnic?

Myslalam ze to chodzi o dziecko i lojalnosc w stosunku do dziecka, a nie uklady
          rodzinne. Jak dziecko swiadomie unika takich okazji, to pytanie powinno
          brzmiec - czy je przymuszac do skladania zyczen, a nie czy przypominac, bo
          przypominania wyraznie sobie nie zyczy. Przepraszam, ze zle zrozumialam, ale
          dopiero Twoj 2 post wyjasnia sytuacje.
          • czekolada72 Re: Urodziny, imieniny 2 28.09.04, 15:53
            smile)
            no tak, pierwszy post to raczej ciekawosc, jak inni "samodzielni" sobie radza.
            Ja ciagle miewam watpliwosci czy cos dobrze robie, czy nie popelniam bledow,
            ktorego rzutowac beda na dziecie do x-pokolenia? A do tego trafia mnie, ze
            jedna strona sie stara, a druga ma to w nosie sad
            • grey-pippin Re: Urodziny, imieniny 2 28.09.04, 16:00
              ty musisz byc twarda czekolada, bo jestes uparta jak cholera, nikomu nie zalezy
              tylko Tobie, tez miej to w nosie i nawet o tym nie mysl smile
              • czekolada72 Re: Urodziny, imieniny 2 28.09.04, 16:03
                grey-pippin napisała:

> ty musisz byc twarda czekolada, bo jestes uparta jak cholera, nikomu nie
                zalezy
                >
                > tylko Tobie, tez miej to w nosie i nawet o tym nie mysl smile

zycie nie bajka - trzeba byc twardym wink Tylko gdzie sa szkoly, ktore tego
                ucza?
                Pozdrawiam "Trzydziestko" smile)
                • grey-pippin Re: Urodziny, imieniny 2 28.09.04, 16:10
                  30+ he, he, he
                  zobacz sobie na czydzichach posta hejho hejho do pracy by sie szlo, czy cos
                  takiego, tam jest fajna, zyciowa bajka wink
    • tygrysica_krakow Re: Urodziny, imieniny 2 28.09.04, 16:22
      Ja nie przypominam. On nie pamieta nawet o urodzinach dziecka czy o dniu
      dziecka a co dopiero o moich okazjach więc to nie ma sensu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka