Dodaj do ulubionych

wakacje...

27.03.06, 08:00
Drogie samodzielne, czy Wy juz planujecie wakacje? Ja jestem kompletenie
zagubiona. Jestem mamą 1,5 rocznego malca. Chciałabym mu pierwszy raz pokazać
morze, ale kompletnie nie wiem gdzie mam pojechać. Chodzi mi o to,żeby był
dość łatwy dojazd poniewaz nie przemieszczam sie samochodem, a z takim
dzieckeim wiadomo, że jest troche tobołków no i warunki odpowiednie dla
dziecka czyli wyżywienie itd...sad Zaznaczam, że mieszkam w Warszawie. Prosze
pomóżcie, jak Wy to wszystko sobie organizujecie.
Obserwuj wątek
    • alabama8 Re: wakacje... 27.03.06, 09:06
      Ja w zeszłym roku pojechałam do Sopotu - sama z maluchem, pociągiem. Zadanie do
      wykonania o ile potrafisz się zorganizować.
      Jedna walizka na kółkach, wózek i podręczny plecak. Pojechałam pociągiem z
      Warszawy - w pociągu najłatwiej dziecku jest wytrwać długą podróż - zawsze może
      sobie tam połazić a jak się zmęczy - trochę przespać. W Sopocie pociąg zajeżdża
      właściwie do samego centrum miasta i na kwaterę można się dostać na piechotę.
      Ale to nie koniecznie musi być Sopot - wybierz takie miejsce gdzie ci będzie
      łatwo wyjść z pociągu i dostać się na kwaterę. W intenecie znajdziesz wszystko.
      Zawsze też możesz poprosić żeby cię gospodarz kwatery odebrał ze stacji -
      zapytać nie zaszkodzi. Z takim maluchem nie ma co nastawiać się na przesiadki
      czy dojazd gdzieś np.PKS-em - zbyt męczące.
      W internecie jest naprawdę szeroki wybór kwater i o ile dzicko jest zdrowe i
      nie wymaga specjalnych diet to najważniejsze jest abyś miała z kwatery wszędzie
      blisko (apteka, morze, deptak, dworzec, place zabaw itp.)
      • la.loba Re: wakacje... 27.03.06, 14:00
        Podpisuje sie pod koleżanką, ja mieszkam w Gdyni, w Sopocie miszkalam swego
        czasu. Łatwo ( tak mi sie wydaje) o kwatery, a plaża prawie wchodzi w miasto.
        Myśle, ze jak jedziesz z małym dzieckiem to cos czego potrzebujesz, jest gdzie
        wypacząc, co pozwiedzac, dobra komunikacjia miedzy calym trójmiastem, - no ale
        ja jestem zakochana we wlasnym miescie i może mam spaczone spojrzenie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka