Dodaj do ulubionych

Mój mąż ma romans

IP: *.* 31.01.03, 09:20
A jednak to co podejrzewałam od dawna stalo sie prawdą. Moj maż ma romans. Od półtora roku, poznal ją gdy bylam w 6 mies. ciąży. Dziewczyny doradźcie co mam robić, jestem zalamana, nie chce go widziec. Niestety nie mam gdzie odejść (mieszkanie jest na jego rodziców). A na wynajecie mieszkania za bardzo mnie nie stać, mimo że pracuje. Do dziecka przychodz niania. Też nie byłoby mnie stać na nią. Zupełnie nie wiem co mam robić, jak z nim rozmawiać. A on ma czelność mówić, że w tak trudnej sytuacji powinnismy trzymać się razem. Co robić? eKate
Obserwuj wątek
    • Gość: kasiaz Re: Mój mąż ma romans IP: *.* 31.01.03, 09:48
      Pewnie spodziewasz sie konkretnych rad, takich nikt nie moze Ci jednak dac. To Twoje malzenstwo, Twoj maz i tylko Ty wiesz czy jestes w stanie wybaczyc i czy tez nie. Ja moge Ci tylko wspolczuc i miec nadzieje, ze uda Ci sie ulozyc zycie. Jedyna rada, to nie dzialaj pochopnie.Kasia
      • Gość: poziomka Re: Mój mąż ma romans IP: *.* 31.01.03, 10:30
        Dziwna odpowiedz. Przeciez oczywistym jest ze eKasia i tak zrobi jak uzna za stosowne. Teraz chce by sie wyzalic i posluchac co inni o tym mysla o tym. Co ja mysle - nigdy bym tego nie darowla facetowi - tyle ze ja moge sobie tak mowic, bo mieszkanie jest moje i latwo byloby mi wywalic go na zbity pysk. A jakie masz stosunki z tesciami??? Moze powiedz im, powiedz ze nie chcesz go widziec i chcialays by sie wyprowadzil do nich. Jezeli to wchodzi w rachube. Jak mojemu zdarza sie wypic (rzadko bo rzadko ale ja tego nie tawie!) to zawsze sie skarze tesciowej i ona go przywoluje do porzadku. Mysle ze gdyby taki numer mi odstawil to tez by zrozumiala, ze nie chce go widziec. Czy rozwazasz zostanie z nim jezeli przerwie romans??? czy jestes w stanie mu wybaczyc???? Jezeli nie sprobuj poszukac sposobu by sie wyprowadzic!!!
        • Gość: kasiaz Re: Mój mąż ma romans IP: *.* 31.01.03, 10:58
          W obronie mej odpowiedzi moge tylko stwierdzic, ze prosba o rady oznacza branie ich pod rozwage. A ja nigdy nie radzilabym co uczynic w sytuacji, w ktorej nigdy nie bylam. Bo skad wiemy jaka bylaby nasza reakcja? Mowa przeciez o bardzo powaznej decyzji, w ktorej udzial biora 3 osoby-malzenstwo i dziecko. A wplatywanie tesciow w sprawy malzenskie, o ktorych piszesz jest niepowazne. Mama karcaca swojego synka i zona skarzaca na niego-dziwne.Latwo rzucac slowa "wyrzucilabym na zbity pysk" gdy jest sie w szczesliwym i bezpiecznym zwiazku!Kasia
    • Gość: anmart Re: Mój mąż ma romans IP: *.* 31.01.03, 11:53
      Przede wszystkim nie działaj pochopnie! Rozważ dobrze czy byłabyś w stanie to wybaczyć - nie już, ale kiedykolwiek. I w zalezności od tego działaj. Nie możesz go wykreślić na zawsze ze swojego zycia, bo macie dziecko i z tego względu bedziesz musiała go widywać.Warto (wiem z doświadczenia) poszukać fachowej pomocy psychologa jeżeli zdecydujesz się z nim zostać (technika pracy jest zaskakująca). A nawet jeżeli nie - także, żeby łatwiej Ci było na niego patrzeć.W kazdym razie bądź ostrożna i działaj tylko jak będziesz miała 100% pewność, że robisz słusznie (dla siebie i dziecka).Postaraj się nie włączać rodziny w spór - mają prawo wiedzieć, ale nie pozwól by wywierali na was naciski.
    • Gość: PIKUTKA Re: Mój mąż ma romans IP: *.* 31.01.03, 20:07
      WYDAJE MI SIĘ ŻE PRZEDE WSZYSTKIM POWINNIŚCIE POROZMAWIAĆ. JEŻELI NIE MASZ CHĘCI RATOWAĆ MAŁŻEŃSTWA, NIE MA SENSU TEGO CIĄGNĄĆ.POZDRAWIAM.
    • Gość: Balbinka Re: Mój mąż ma romans IP: *.* 01.02.03, 01:03
      Kate, ten temat pojawia się na forum co jakiś czas. Nie jesteś jedyną kobietą w tej sytuacji.(Marna pociecha -wiem).Pamiętam ogromny wątek na emamie, sprzed roku chyba, zamieściła go dziewczyna, która podpisywała się jako "Jedna z Was". Nie wiem czy ta dyskusja się powtórzy, więc polecam Ci żebyś go sobie poszukała. Różne wypowiedzi się tam pojawiały ; tych zdradzanych i tych zdradzajacych. Myślę,że bedziesz miała najpełniejszy obraz.Ja od siebie mogę dodać tylko tyle, że radziłabym Ci nie dać się wciągnąć w grę pod tytułem "kocham was obie".Pozdrowienia dla Ciebie
    • Gość: KasiaR Re: Mój mąż ma romans IP: *.* 03.02.03, 14:07
      Odejść. Mimo wszystko.
      • Gość: mary26 Re: Mój mąż ma romans IP: *.* 04.02.03, 23:15
        Bedzie Ci bardzo trudno podjac decyzje z Nim mieszkajacym z Toba... W ktorakolwiek strone. Po pierwsze on musi zerwac romans jesli w ogole macie miec jeszcze szanse. Po drugie BARDZO dobrze zrobilaby wam chociaz czasowa separacja - nie mozesz Ty lub on przeniesc sie gdzies na 2 tyg aby to spokojnie przemyslec? Po trzecie: terapia rodzinna, jesli chcecie to posklejac. I pamietaj: jesli sie na to zdecydujecie, nie zameczaj go pytaniami, bo im wiecej bedziesz o niej/nich wiedziala, tym ciezej bedzie ci z tym zyc. Napisz na priva jesli potrzebujesz pogadac.Trzymaj sie i wytrzymaj! Agata
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka