sa_ra1 24.03.07, 13:00 Mam wielką prośbę do mam które zatrudniają opiekunkę- ile płaci się średnio za godzinę pracy? W zależności od tego czy w Warszawie czy w jakimś mniejszym mieście oczywiście... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
triss_merigold6 Re: koszty opiekunki 24.03.07, 14:13 Dużo zależy od tego czy opiekunka ma być na cały dzien 5x w tygodniu czy np. na pół etatu czy okazjonalnie. W Warszawie stawki są zróżnicowane, na Kabatach najdrożej. Tak z 8 zł za godzinę musisz liczyć. Z tego co słyszałam w innych miastach jest taniej 5-6 zł za godzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
alexa-75 Re: koszty opiekunki 24.03.07, 23:23 Ja (w małym mieście) płacę niani 4 zł/ godz. Odpowiedz Link Zgłoś
alexolo hej hej ale mam pytanko 25.03.07, 01:29 wrocław moj urwis jest z " babcią" 30 godzin miesiecznie poniewaz to mało godzin ja płace 7 zł ale wiem z e sa tańsze,.,,ale mi zależało na tej konkretnej!!1 paaa pytanko a czy ta kwote na nianie wykazywalyscie w kosztach na dziecko??i jak ja uzasadnić ...bo mam dziwna sedzine i z tropu lubi mnie zbijac !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
virtual_moth Re: hej hej ale mam pytanko 25.03.07, 13:35 alexolo napisała: > a czy ta kwote na nianie wykazywalyscie w kosztach na dziecko??i ja > k > ja uzasadnić ...bo mam dziwna sedzine i z tropu lubi mnie zbijac !! > !! > Jesli pracujesz, to koszt opieki nad dzieckiem jest PODSTAWOWYM kosztem utrzymania dziecka. Jeśli opiekunka przychodzi okazjonalnie, lub na 1-3 godziny, abyś mogla np. zrobić zakupy czy załatwić sprawy, to również wliczasz ten koszt w ogólny koszt utrzymania dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
mikka771 Re: hej hej ale mam pytanko 25.03.07, 21:06 dokladnie tak.mi koszt opiekunki Sad zaliczyl do kosztow utrzymania dziecka i na tej podstawie wyznaczył alimety - dobrej pensji wiekszosci z nas.alimentow oczywiscie nie widze, ale sasadzone na podst kosztu opieki nad maluchem. Odpowiedz Link Zgłoś
september_77 Re: koszty opiekunki 25.03.07, 13:01 Ja płacę 8zł za godzinę, opiekunka przychodzi na razie na 2-3 godziny dziennie. Jak wrócę do pracy i będzie przychodzić na 9 godzin to jesteśmy umówione na 800zł miesięcznie. Mieszkamy we Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś