Dodaj do ulubionych

szukam pomocy,rady

24.05.07, 09:58
Wczorajszej nocy po raz trzeci maz skoczyl do mnie z rekoma-jak w kazdym
przypadku zaczal mnie dusic.Swiatkiem tego bylo dziecko. Gdy mnie puscil
wyszlam z domu. Maz ostatni raz zachowal sie tak we wrzesniu. Obiecalam
sobie,ze za trzecim razem cos z tym zrobie. chcem sie rozwiesc,ale najpierw
chce zglosic fakt stosowania przemocy fizycznej i psychicznej na policje. Jak
wyglada przebieg takiego postepowania?
Obserwuj wątek
    • sephoraaa Re: szukam pomocy,rady 24.05.07, 10:10
      dodam jeszcze,ze nasze malzenstwo to od dawna fikcja,brak wiezi
      emocjolanlej,duchowej i erotycznej.Probowalam wielokrotnie "ratowac
      malzenstwo',ale teraz nie mam sily. wspolnie wynajmujemy niewielkie
      mieszkanie,maz dobrze zarabia,ja tez pracuje-ale jestem w okresie
      wypowiedzenia. Nie wiem jak to wszystko bedzie wygladac.Maz nastawia dziecko
      przeciw mnie, w sobote chce jechac z nim do rodzicow na co ja nie wyrazam zgody
      (ja nie moge jechac bo pracuje). co zrobic w przypadku gdy wezmie dziecko i
      faktycznie pojedzie? zglosic fakt na policje (uprowadzenie dziecka). Jestem
      zrozpaczona i zalamana. nigdy nie mialam i nie mam w mezu oparcie,krzyczy na
      mnie z byle powodu,wyzywa,podejrzewa o zdrade itp.Jestem kontrolowana na kazdym
      kroku,dzis zabral mi tel.komorkowy.
    • bea53 Re: szukam pomocy,rady 24.05.07, 10:15
      No to na co jeszcze czekasz? Az Cie udusi sorki!
      Jak wyglada postepowanie? dowiesz sie!
      Mozesz zadzwonic na niebieska linie jest w kazdej ksiazce tel. numer.
      Sorki za oste slowa ale dla mnie jak dziecko patrzy an takie rzeczy to nie wiem
      szkoda czasu na opisywanie ze nie masz wieci z meżem tylko zbeiraj manatki

• sephoraaa Re: szukam pomocy,rady 24.05.07, 10:23
        Trzyma mnie obawa,ze sobie nie poradze finansowo gdy zostanę sama z dzieckiem.
        Wiem,ze to głupie takie myslenie. Jestem wykształcona kobietą, prace z
        pewnościa znajde. Dzis idę na policje zgłosic wczorajsze zajście (żałuje,że
        tego nie zrobiłam wczoraj)

• anastazjapotocka Re: szukam pomocy,rady 24.05.07, 16:29
        Dzwoń na niebieską linię - to raz.
        Dwa - nie musisz z nim mieszkać. Podzwoń do Domów Samotnej Matki w dużych
        miastach, na przykład do Wrocławia. Znajdziesz tam schronienie, bezpłatną
        opiekę prawną oraz pomogą Ci zdobyć pracę, o którą jest we Wrocławiu bardzo
        łatwo.
        • mephostophiles Re: szukam pomocy,rady 24.05.07, 18:10
          Uwazaj, bo Cie Pan Tautolog namierzy i bedzie draka. Najlepiej zaloz sobie
          drugiego nicka, albo co tam - zaloz sobie ze trzydziesci. Wtedy bedziesz
          go mogla kopac do woli jako Ty ale nie Ty, a kazdym razie nie jako Anstazja
          i to do tego Potocka, ta cnotliwa. Nie powiesz chyba ze nie czaisz ? A moze
          powiesz ? Jesli tak to trudno, nic na to nie poradze.
          • anastazjapotocka Re: szukam pomocy,rady 25.05.07, 13:38
            Nick mam dziwaczny, ale co tam. O Marzenie Domaros dowiedziałam się już post
            factum. Nie czytam brukowej pseudoliteratury, a w czasie, gdy ta persona
            grasowała po polskim parlamencie - nie było mnie jescze w Polsce.
            Wzruszyła mnie sytuacja maltretowanej kobiety i chciałam pomóc.
        • tautolog Re: szukam pomocy,rady 19.06.07, 09:54
          O tempora o mores.

Wyjechał sobie człowiek do ciepłych krajów, poleżał pod palmami, a po powrocie
          mocne uderzenie głową o ścianę hipokryzji.

Anastazjopotocka vel Marzeno Domaros vel Moralność Kalego, a'propos prawa i
          porad prawnych.
          Powiedz nam proszę co należy zrobić w sytuacji chwalenia się na forum faktem
          popełnienia przestępstwa polegającym na umyślnym składaniu fałszywych zeznań w
          charakterze świadka.
          Powiedz nam proszę, co należy myśleć o osobie, która broni takiej postawy jak
          niepodległości, ba otwarcie gloryfikuje przestępstwo.
          Powiedz nam proszę, jak wielki tupet trzeba mieć, żeby pisać o empatii i
          zrozumieniu, żeby radzić i wspierać w sytuacji gdy samemu nie posiada się
          dzieci, a na zamkniętych forach pisze się o nich w kategoriach bachorów,
          bękartów i złośliwych dodatkach do partnerów.

p.s. tylko Boziewicz i tylko udeptana ziemia albo sama pokornie zgłosisz się do
          prokuratury Wrocław - Krzyki
          • mephostophiles Re: szukam pomocy,rady 20.06.07, 01:27
            > Wyjechał sobie człowiek do ciepłych krajów, poleżał pod palmami, a po powrocie
            > mocne uderzenie głową o ścianę hipokryzji.

Mozna bylo nie wracac. Po co wracac do dzungli kiedy sie nie jest malpa ani
            Pigmejem ?

Powiedz nam proszę co należy zrobić w sytuacji chwalenia się na forum faktem
            > popełnienia przestępstwa polegającym na umyślnym składaniu fałszywych zeznań w
            > charakterze świadka.
            > Powiedz nam proszę, co należy myśleć o osobie, która broni takiej postawy jak
            > niepodległości, ba otwarcie gloryfikuje przestępstwo.

Bo dzungla to dzungla - od fasady troche obudowana i przemalowana a glebiej
            ten sam busz co go pamietam od dzieciaka, nie zadne tam tempora et mores.
            • mephostophiles Re: szukam pomocy,rady 20.06.07, 01:31
              czy tam tempus, wszystko jedno
    • pmwk Re: szukam pomocy,rady 24.05.07, 16:43
      Mam idenntyczą syt.

Niedawno wlasnie założyłam mu sprawę o znęcanie się...

Po pierwsze (byłam z tym specjalnie na policji): on nie ma prawa zabrać dziecka
      bez Twojej zgody (nawet do teściów), jeżeli to zrobi dzwoń od razu na policję
      (mówisz, że nie wiesz gdzie zabrał ci dziecko - bo tak naprawdę to co faeci
      mówią jest g... warte, nie wiadomo co zrobi). Mój właśnie dokłądnie tak samo
      chciał zrobić - ale się uparłam.

Pamiętaj na policji, żeby poprosić ich, żeby Ci założyli "niebieską karte",
      koniecznie idź na obdukcję sądową (zadzwoń na info lekarskie - podadzą Ci
      adresy), chyba że jesteś z Wawy - sama mogę Ci wtedy podać. jak pojdziesz na
      policję to przyznają ci nr sprawy KW (to bardzo ważne: KW i niebieska karta).

Nawet jeśli nie bedziesz się obecnie rozwodzić - zrób to! W przyszłości może
      się przydać (mi się aktualnie przydało). Nawet możesz też pójść do internisty,
      powiedzieć, że siniaki po pobiciu, ale koniecznie poza tym zrób OBDUKCJĘ
      SĄDOWĄ! )

Njalepiej żebyś przeszła się do jakiegoś ośrodka pomocy i opoeidziałą jak się
      sprawy u was mają - będziesz miała papier.

Pamiętaj, że to wszystko Ci się przyda, nawet jak będziesz chciała rozwieść się
      za 10 lat. Dlatego zbieraj dowody.

Pamiętaj o nagraniach dyktafonem (lub telefonem) nagraj jakąś kłótnię.

Jak będziesz miała jakieś duże siniaki 0 zrób zdjecia.

Poproś kogoś, kogokolwiek, żeby zobaczył te siniaki - jakby co, będzie
      świadkiem.

(jestem niestety na bieżąco - jakby co pisz na priv gazetowy)

Trzymaj się mocno!
    • a.l.o.e.s Re: szukam pomocy,rady 25.05.07, 20:54
      Wątek "dlaczego o.dz. (ojciec dziecka) może bezkarnie...." założony
      5.05.2007.Poczytaj moje posty w tym wątku.Jak masz pytania pisz tu lub na priv
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka