erazma 03.06.07, 18:40 powiedzcie mi lepiej czy któras z was sprzedała dług alimenciarza do prywatnej firmy windykacyjnej... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pelagaa Re: Prywatna firma windykacyjna 03.06.07, 19:50 Hehe Swietna mysl Panowie z duzymi karkami naucza pewnie tatuska obowiazkowosci i spalacania swoich dlugow Sadze, ze gdybym miala problem z platnoscia alimentow, tak wlasnie bym postapila Odpowiedz Link Zgłoś
jenny_curran Re: Prywatna firma windykacyjna 03.06.07, 20:38 Ja również postąpiłabym tak. Przysięgam, gdybym miała problem z eksem o alimenty na synka dokładnie tak bym mu 'załadowała'. Na szczeście tak jak wiele spraw u nas "nie gra" z kasą jest porządek. Nie wahaj się, jeśli nie masz już innych pomysłów jak wydobyć z niego kasę na dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
anetina nie wiem jednak, czy się będzie kalkulować 03.06.07, 22:33 w zależności, jaka jest firma - możesz dostać do ręki jakiś procent, czasami niewielki Odpowiedz Link Zgłoś
monika9920 Re: nie wiem jednak, czy się będzie kalkulować 04.06.07, 09:17 podciagam watek moze ktos rzeczywiscie korzystal z uslug takiej firmy i wie co i jak ? M Odpowiedz Link Zgłoś
ddanna Re: Prywatna firma windykacyjna 04.06.07, 10:24 ja próbowałam, ale żadna nie chciała wykupić, mimo że mam wyrok sądu oraz pisma od komornika o stanie zadłużenia i "legalności" długu, i wskazałam źródła dochodu (które nie są jego, tylko jego syna formalnie, a faktycznie to jego biznesy). Procent potrąceń był mi obojętny. Nie znalazłam firmy, która by się tym zajęła. Tylko długi biznesowe lub normalne pożyczki. Może byśmy założyli taką firmę - specjalizującą się w ściąganiu alimentów! Odpowiedz Link Zgłoś
ddanna takie coś jeszcze znalazłam: 08.06.07, 10:35 www.gazetaprawna.pl/?action=showNews&dok=1969.29.0.39.19.1.0.1.htm mam nadzieję ze weszło) Odpowiedz Link Zgłoś