mareike 05.08.07, 12:15 czy któras z mam posiad taki przykład pozwu o ograniczenie praw rodzicielskich? będe wdzięczna za każdą poradę, znalazłam coś w internecie ale to mało pozdrawiam mareike Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annakate Re: ograniczenie praw 05.08.07, 13:18 pisałam instrukcje w wątku "jak pisać wnioski w sprawie władzy rodzicielskiej" z 3 maja, może Ci pomoże Odpowiedz Link Zgłoś
mareike Re: ograniczenie praw 05.08.07, 17:20 mogłabyś wpiąć link nie moge znaleźć tego wątku, chcę złożyć wniosek jak najszybciej znalazłam wnisoek w intarnecie ponizej przeklejam .. ojciec mojej córki ostatni raz widział ją 5 lipca 2006 w 1 urodziny gdzie zrobiła bardzo nieprzyjemna sytuacje i wyszedł ze słowami nienawiści po 10 minutach, czekałam rok aż coś się zmieni, w międzyczasie wysyłajac zdjecia informacje... założyłam i uzyskałam alimenty dla dziecka które rególarnie płaci z tekstem oczywiście ciesz sie ze płace w terminie odcięła sie tez od wnuczki babcia nomen omen lekarz pediatra jedyne dziecko jedyna wnuczka szkoda gadać... ................................................... (miejscowość, data) Wnioskodawca:.................................. za m. .................................................. Sąd Rejonowy w............................................... Wydział Rodzinny i Nieletnich WNIOSEK O POZBAWIENIE/OGRANICZENIE* WŁADZY RODZICIELSKIEJ Wnoszę o: Orzeczenie pozbawienia/ograniczenia* praw rodzicielskich matki/ojca/obojga rodziców* nad małoletnim dzieckiem/dziećmi*: ................................................................................ ....................(imię i nazwisko dziecka/dzieci) ur. .................................................. zam. ............................................... Uzasadnienie Małoletnia/małoletni*........................................................... .........................(imię i nazwisko) są dziećmi ........................................................................ .....(imiona i nazwiska rodziców). Małoletni są przez rodziców zaniedbywani wychowawczo. Rodzice nie zaspokajają też ich podstawowych potrzeb materialnych. Matka (opisać krótko zaniedbania wobec dzieci) ........................................................................ ........... Ojciec (opisać krótko zaniedbania wobec dzieci) ........................................................................ ....... Postawa rodzicielska matki/ojca* wpływa negatywnie na małoletnich. Dzieci nie mają również zapewnionych podstawowych warunków materialnych do prawidłowego rozwoju (tu krótki opis warunków, w których żyją dzieci) ........................................................................ ......................................... W tej sytuacji właściwe jest pozbawienie/ograniczenie* władzy rodzicielskiej. ....................................... (podpis wnioskodawcy) Załączniki: 1. Skrócony odpis aktu małżeństwa. 2. Skrócony odpis aktu urodzenia dziecka/dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
annakate Re: ograniczenie praw 05.08.07, 18:08 oj, chyba ci sie trochę nie chce poszukać... Wystarczy wrzucić w wyszukiwarkę mój login i temat. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=571&w=61752177&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś