bsl 21.11.07, 14:19 wręczył mi dzisiaj listonosz pozew o obnizenie alimentów o 2,5 razy niższa od zasądzonej kwoty sprawa nei wiem jeszcze kiedy, ale 400 km od miejsca mojego zamieszkania no to mam problem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chalsia Re: no i się doczekałam :/ 21.11.07, 14:24 no to współczuję (mnie wręczono kiedyś pozew o ponad 5-ciokrotne obniżenie alimentów). No i zwłaszcza niekozystna jest ta odległość do sądu. Ale dlaczego tak daleko? Odpowiedz Link Zgłoś
bsl Re: no i się doczekałam :/ 21.11.07, 14:45 bo ja teraz mieszkam w Krakowie a on na Kujawach , ja mam zamedowanie stałe u matki a w Karku tymczasowe i pan L to sprytnie wykorzystał, jestem w trakcie sprawy o podzial domu w którym mieszka ex i chyba tą sprawe tez zlecę mojej pani adwokat uzasanienie powalił mnie na kolana az sie rozpłąkałam z niemocy bo gdyby faktycznie bylo mu cięzko, ale ma wszystko i kombinuje nic , trzeba sie wziąc w garsc i sie przygotowac , najgorsze ze nie pojade na ta sprawe bo nie mam jak ;/ zdam sie na adwokata Odpowiedz Link Zgłoś
chalsia Re: no i się doczekałam :/ 21.11.07, 17:51 to zmień swoje i dzieci zameldowanie na odwrotne - stałe w K a tymczasowe tam u mamy. I wnieś o zmianę sądu z racji zmiany miejsca pobytu i zamieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
bsl Re: no i się doczekałam :/ 21.11.07, 18:20 chalsiu droga to nie takie proste ja tatuaj wynajmuje mieszkanie i nie chcą mnie zameldowac na pobyt stały niestety zreszta we w-ku tez wynajmowalam już wysłalam pismo do przeczytania mojej pani adwokat, zna goscia jak zły szeląg prowadziala moja sparwe rozwodową a teraz prowadzi sprawę o podzial domu który mialbyc sprzedany a pana ex stwierdzial ze tam zamieszka , tylko spalacic mnie nie ma komu Odpowiedz Link Zgłoś
annakate Re: no i się doczekałam :/ 21.11.07, 21:19 Ale właściwości sądu nie oznacza się przez miejsce zameldowania, tylko ZAMIESZKANIA! w sprawie alimentów właściwy jest sąd miejsca zamieszkania pozwanego lub uprawnionego do alimentów - czyli w obu wypadkach Twoje - jesli sprawa jest o obniżenie alimentów! Szybciutko napisz do sądu wniosek o przekazanie według wlaściwości - napisz, gdzie mieszkasz (nic nie szkodzi, że mieszkanie wynajmujesz) i przynajmniej tyle twojego, że będziesz miała w przeciwieństwie do powoda blisko. Odpowiedz Link Zgłoś
bsl Re: no i się doczekałam :/ 21.11.07, 21:42 trzeba sie wzią w garsc i zacząc działac Odpowiedz Link Zgłoś