surinam6 01.03.08, 23:49 witam , jutro składam pozew o alimenty ale nie bardzo wiem co napisać w uzasadnieniu, bardzo prosze o podpowieć albo jakiegos gotowca ,żebym wiedziała jak to ma wygladac, z góry wielkie dzieki pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pelagaa Re: uzasadnienie 02.03.08, 13:37 Taaaak najlepiej przerznij gotowca, najlepiej np. od kogos, kogo dziecko poszlo na studia, a Twoje od przedszkola, wtedy na pewno wygrasz sprawe. Odpowiedz Link Zgłoś
lakie Re: uzasadnienie 02.03.08, 17:55 oj, dziewczynie chodziło o jakiś wzór, jak takie pismo ma wyglądać, jak można uzasadnić, jakiś punkt zaczepienia, a tu od razu krzyk... ja też bym nie wiedziała jak uzasadnić. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: uzasadnienie 02.03.08, 18:32 Ale to TWOJA sprawa, to TY musisz wiedziec dlaczego w ogole chcesz alimenty, dlaczego w takiej a nie innej wysokosci. No wybacz. Jesli JUTRO chce ktos skladac pozew to nei dlatego, ze sie dzis facet wyprowadzil ... Tylko pewnie cos sie dzieje od dluzszego czasu i przemyslalo sie sytuacje... Widac nei do konca. Pelaga - za 200 zeta napisz Odpowiedz Link Zgłoś
mama_anuszy Re: wysłałam -sprawdź pocztę 02.03.08, 19:10 ale mądrale na tym forum, aż strach kompa otworzyć... Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: wysłałam -sprawdź pocztę 02.03.08, 21:08 Nie. Jesli by zapytala czy takie uzasadnienie i tu cytat by nastepowal, jest dobre to wtedy moznaby podyskutowac. Drugie rozwizanie: dziewczyna mowi: napisalam uzasadnienie ale wydaje mi sie, ze moze do konca nie jest dobre. Czy ktos moze na to rzucic okiem. Sporo z nas takie cos pisalo. Iles osob moze spojrzec i ew. albo poprawic albo cos podpowiedziec. A tak to wybacz, ale co mozna powiedziec i jakie uzasadnienie podpowiedziec dziewczynie nawet nei znajac jej sytuacji? Moze niech opisze, ze maz ja lal i prezpijal caluy majatek? A okaze sie, ze maz to ogolnie normalny gosc tylko np. ja zdradzal??? Czyli uzasadnienie opisane do kitu. Wiec sama sie zastanow zanim zaczniesz cos zarzucac. Odpowiedz Link Zgłoś
annakate Re: a może troche wysiłku? 02.03.08, 21:18 Naprawdę nie potrafisz w żaden sposób uzasadnić dlaczego ubiegasz sie o alimenty? a gdyby sąd potraktował Cie potem uzasadnieniem sporządzonym przez Control Copy - byłabyś zadowolona? Kobieto, masz być SAMODZIELNA! pamiętaj, że pod pozwem i uzasadnieniem Ty sie podpisujesz, to Ty będziesz pytana o okoliczności uzasadniające alimenty, to Ty musisz przekonać sąd do swoich racji, Ty musisz je udowodnić. Odpowiedz Link Zgłoś
draugdur Re: a może troche wysiłku? 04.03.08, 23:29 A mnie sie wydaje ze jak nie umiesz napisac uzasadnienia,nie wiesz co tam wpisac(bo kwestie jezyka prawniczego pominmy) to znaczy ze nie chcesz i nie potrzebujesz alimnetow. Wiec nie skladaj pozwu bo jak na rozprawie bedziesz zeznawac to co?Telefon do przyjaciela? Odpowiedz Link Zgłoś
ko.tek do draugdur 05.03.08, 07:32 Ale głupot się naczytałam...Nie każdy musi umieć napisać pozew, czy uzasadnienie. Czasami ujęte w ten czy w inny sposób zdanie może wiele zmienić. Tak jest również na sali sądowej i dlatego ludzie radzą się i biorą adwokatów, gdy w grę wchodzą duże sumy alimentów itp. Wiem, ale z tej drugiej strony....... A to,ze ktoś nie umie napisać uzasadnienia nie znaczy, że nie chce czegoś co mu się należy. Są ludzie, którzy nie potrafią napisać głupiego wniosku o stwierdzenie nabycia spadku i co..znaczy,że go nie chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
draugdur Re: do draugdur 05.03.08, 20:20 No ok,ale w takim razie mozna w posta wkleic to sie nasmarowalo i zapytac czy tak jest dobrze,czy i co zmienic. Mozna prawda? A nie pytac o gotowca. Jak gotowiec to ja za 200 moge nasmarowac takie uzasadnienie ze facet nie bedzie wiedzial z ktorej strony ma dupe. No i wlasnie o to mi chodzi-jak sie nie umie pisac tym prawniczym belkotem to mozna napisac po swojemu i dac komus do przejrzenia i poprawki,a nie "daj gotowca"...no pff Odpowiedz Link Zgłoś