joanna669 03.12.08, 18:05 M złożył apelacje na wyrok sądu rejonowego w/s alimentów a ja dziś pozew o rozwód, czy te sprawy będą się odbywać razem? Ile czasu czeka się w W -wie na sprawę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
danagr Re: alimenty+rozwód razem? 03.12.08, 18:34 joanna669 napisała: moglas w pozwie rozwodowym napisac o alimentach i uregulowania kontaktow z dzieckim. Nie wiem czy w tym przypadku jaki opisalas sprawy beda sie odbywaly razem ale raczej nie. > Ile czasu czeka się w W -wie na sprawe ktora masz na mysli?. Na termin I sprawy rozwodowej dla Pragi czekalam 1,5 miesiaca. Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 Re: alimenty+rozwód razem? 04.12.08, 13:26 Będą się odbywać razem. Trzeba było poczekać na ostateczne rozstrzygnięcie sprawy alimentów. Teraz postępowanie alimentacyjne zostanie zawieszone i dołączone do rozprawy rozwodowej. A na pierwszy termin rozwodówki możesz czekać 3- 5 miesięcy. Na pierwszej rozprawie, albo nawet przed powinnaś złorzyć wniosek o zabezpieczenie alimentacyjne na czas trwania procesu (czyli jeśli sprawa się będzie ciągnąć 2-3 lata to i tak przez ten czas bęziesz dostawać alimanty na podstawie postanowienia sądu). Odpowiedz Link Zgłoś
krolowazla Re: alimenty+rozwód razem? 04.12.08, 14:59 Dokładnie. Powinnas wysłać wniosek o zabezpieczenie alimentów. A jeśli masz problemy z mężem (typu, że nie możecie sie dogadać) równiez wnieś, aby dzieci do czasu rozwodu były przy tobie. Mój ex w czasie rozwodu, groził, ze zabierze córke i nie odda mi jej. policja nic nie mogła, a taki zapis, zę dziecko ma miejsce zamieszkania przy matce duzo daje. Odpowiedz Link Zgłoś