11.10.09, 16:34
Moja mała(ma dwa miesiące) strasznie "charczy" na nosku zwłaszcza wieczorem i w nocy tak jakby miała katar i zatkany nos.Pediatra powiedzał że to nic i że niemowlaki tak mają i że przejdzie.Tak ale kiedy?Dziecko strasznie się denerwuje bo jej ten nosek przeszkadza.Wyciągam jej co sie da z tego noska ,podnosze głowe wyżej ale nic nie pomaga,powietrze też nie jest za suche może ktoś ma jakiś patent na to ?
Obserwuj wątek
    • yoshi25 Re: nosek 11.10.09, 18:17
      Moja mała miała tak samo. Co chwile dzwoniłam do lekarza,bo się martwiłam,że
      katar, infekcja. Lekarz uspokoił,że dzidzia oczyszcza sobie nosek jeszcze po
      porodzie...
      Ja nawilżałam solą morska Sterimar lub Marimer. Rzeczywiście przeszło jakoś ok 3
      miesiąca. I oczywiście wyciągaj z noska co się dawink
      • karolciast1 Re: nosek 11.10.09, 19:02
        dzięki za uspokojenie bo myślałam że tylko moja mała tak ma tylko strasznie mi jej szkoda bo się męczy ale trzeba wytrzymać pozdrawiam
        • magdalenca78 Re: nosek 12.10.09, 12:37
          Zanim uzyjesz aspiratora, wlej do noska 1-2 kropelki soli fizjologicznej - duzo
          latwiej sie odciąga.
          • kamila_wiktor Re: nosek 12.10.09, 12:44
            Mój maluszek też tak miał. Pomogło stosowanie soli morskiej Sterimar przed
            odciąganiem i ma materacyk pod katem 20-30 stopni. problem zniknął bardzo szybko
            przy spaniu pod takim właśnie kątem. Nosek oczyszczaj codziennie i będzie na
            pewno ok. Dzieci często mają sapki ale to też mija z wiekiem. Dodatkowo może Ci
            się wydaje że to nosek a może maleństwo ma wiotkość krtani przez co też
            dzieciaczki charczą.
            Wszystko minie ale z doświadczenia wiem że materacyk pod kątem najlepiej pomaga
            na każdą z tych dolegliwości. Aha i kładź często maleństwo na brzuszku to sama
            wydzielina będzie spływać jeśli tak owa będzie
    • annwy Re: nosek 12.10.09, 14:50

Moja córcia straszliwie charczy. Pediatra powiedziała, że to samo
      minie jak zacznie siadać.Jest to spowodowane tym, ze ma wiotkie
      podniebienie.
      • myszka_1405 Re: nosek 12.10.09, 15:00
        jest to wiotkosc krtani , a nie podniebienia big_grin
        to nic groznego, samo powinno minac do 12 mz smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka