marciszon7 13.10.09, 21:15 Hej. Czy zsuwacie napletek swoim pociechom? Ja sama nie wiem co robić, pediatra kazała zsuwać, ortopeda nie kazał a znajomi no cóż jedni uważają że trzeba a ini że nie można. Można zgłupieć. Co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_nikodemka Re: Zsuwanie napletka 13.10.09, 21:27 watkow na ten temat bylo sporo, wpisz w wyszukiwarke zdania sa podzielone; ja osobiscie nie odciagam Odpowiedz Link Zgłoś
anja0123 Re: Zsuwanie napletka 13.10.09, 22:45 NIE i jeszcze raz NIE - zostaw siusiaka swojego synka w spokoju Zwykle mycie wystarczy. Jakbys widziala, ze jest zaczerwieniony, to smaruj sudocremem, ale NIE ODCIAGAJ! Odpowiedz Link Zgłoś
monnap Re: Zsuwanie napletka 14.10.09, 04:04 Nie powinno sie odciagac napletka - mozesz za bardzo naciagnac skore i dojdzie do krwawienia a nastepnie do zrostow i wtedy bedziesz miala prawdziwy problem. Napletek odkleja sie chlopcom nawet do piatego roku zycia i jesli nie ma zadnych zaczerwienionych miejsc to nie ma problemu i nie nalezy go ruszac. Odpowiedz Link Zgłoś
dzensa5 Re: Zsuwanie napletka 14.10.09, 09:32 witam.. rowniez zgadam sie z dziewczynami odnosnie napletka .Mi doktor powiedziala ze mozna juz delikatnie zsuwac po roku czasu (np.w czasie kapieli ) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
moka2 a ja zsuwam 14.10.09, 10:30 od poczatku. nasz pediatra powiedzial aby sciagac ale tyklo na mokro. przy kapieli mu sciagam co kilka dni Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: Zsuwanie napletka 14.10.09, 11:23 u nas to tam nic się nie da odciągnąć więc ja se mogę.. ;p Odpowiedz Link Zgłoś