youngagain 29.01.23, 21:12 Mam takie długie kozaki, nad kolano. Ale niestety są minimalnie za luzne i mi się zsuwają, tworząc piękne kozakowe falbanki na łydce 😀 Macie jakieś patenty? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shellyanna Re: Zsuwające się kozaki 29.01.23, 22:58 Tak, niektóre maja wszyta taśmę silikonowa. I w opisach można znaleźć info o obwodzie. Teraz jest dużo butów uwzględniających obwód nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
youngagain Re: Zsuwające się kozaki 30.01.23, 13:11 Ale ja już je mam, nie chodzi mi by kupować nowe Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Zsuwające się kozaki 29.01.23, 23:08 Problem I swiata. Zwęzić. Następna proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
mava1 Re: Zsuwające się kozaki 30.01.23, 07:42 zapomniałaś dodać - zwęzic u szewca. Bo to moze nie być oczywiste, dla osób z problemami I świata. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Zsuwające się kozaki 30.01.23, 08:14 Napisała osoba latami tworząca cykliczne wątki o butach i tym że nie umie ich kupić. Oraz np. ich skracaniu. Albo przemalowywaniu złotych elementów bo przez lata poszukiwań nie udało się znaleźć takich bez złota. Weź, serio Odpowiedz Link Zgłoś
ajaksiowa Re: Zsuwające się kozaki 30.01.23, 08:25 35wcieniu napisał(a): > Napisała osoba latami tworząca cykliczne wątki o butach i tym że nie umie ich k > upić. Oraz np. ich skracaniu. Albo przemalowywaniu złotych elementów bo prze > z lata poszukiwań nie udało się znaleźć takich bez złota. Weź, serio Odpowiedz Link Zgłoś
youngagain Re: Zsuwające się kozaki 30.01.23, 13:12 Gdzie się zwęża kozaki i ile to kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
mava1 Re: Zsuwające się kozaki 03.02.23, 15:49 >Gdzie się zwęża kozaki i ile to kosztuje? uwaga! u szewca. Nie wiem ile kosztuje bo to moja matka notorycznie zwężała swoje kozaki. Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: Zsuwające się kozaki 30.01.23, 15:17 Podciągnąć trza i do przodu, urrraaaa!! Odpowiedz Link Zgłoś
youngagain Re: Zsuwające się kozaki 03.02.23, 10:27 No i znalazłam szewca który zwęża kozaki...150zl. one chyba niewiele więcej kosztowały...Wiem że ktoś pisał kiedyś o jakichś plastrach do biustu w kontekście zsuwajacych się kozaków - pomożecie? Odpowiedz Link Zgłoś
dariamax Re: Zsuwające się kozaki 03.02.23, 10:50 W okresie poprzedniej mody na kozaki nad kolano miały one taki mankiet u góry ( jak to muszkieterki) i niekiedy zakładano pod ten mankiet gumkę żeby to się trzymało, potem ktoś wymyślił i sprzedawał takie płaskie sprężynki w kolorze butów zasada działania była podobna. Może w ten deseń. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_niczyja Re: Zsuwające się kozaki 03.02.23, 12:17 Taśmy samoprzylepne do butów. Kiedyś na alledrogo były. Albo taśmy do ubrań, w pasmanterii powinnaś dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Zsuwające się kozaki 03.02.23, 12:44 Ja swoje sprzedałam. Innych patentów nie znalazłam 😞 Odpowiedz Link Zgłoś