Dodaj do ulubionych

niska temp 3,5 mc

21.12.09, 13:40
Moja mała od kilku dni ma katarek, ale bardziej niepokoi mnie, że straciła apetyt.. wcześniej z zegarkiem w ręku jadła o 2,5 max 3 h, a teraz wytrzymuje spokojnie 4h i więcej śpi, w ogóle jest jakaś ospała.. wczesniej marzyłam żeby troche pospała i dała mamusi odpocząc, ale teraz mi smutno że ciągle śpi.. dziś rano miała dobry humorek, ale temp. 36.3, wcześniej termometr pokazał 35.5, wiec się przeraziłam, chyba coś z nim nie tak... Nie wiem co robic, czy pędzic do lekarza w taką pogodę? boję się, że w przychodni może coś podłapac, poza tym ubieranie, rozbieranie, zimno, gorąco to chyba nie najlepsze dla takiego malca, zapewne tylko po to, że pediatra powie że mam ją obserwowac, bo lekarstw w tym wieku się nie podaje crying
Obserwuj wątek
    • 2stopa Re: niska temp 3,5 mc 21.12.09, 20:04
      A jaki masz termometr? Bo jezeli elektroniczny to często zaniża
      temperaturę. No i gdzie mierzyłaś?
    • rulsanka Re: niska temp 3,5 mc 21.12.09, 21:26
      A może jej zimno? Mój syn w wieku około 3 miesięcy miał fazę marźnięcia,
      musieliśmy go ubierać grubiej niż zwykle. Miał też niebieskawy cień wokół ust
      (panikowałam wtedy, ale nic nie było). Wydaje mi się, że to były jakieś zmiany
      rozwojowe. Z apetytem było podobnie. Starałam się karmić częściej niż na żądanie.
      • anouk.4 Re: niska temp 3,5 mc 21.12.09, 22:04
        -jeżeli coś ciebie niepokoi w zachowaniu dziecka lepiej to skonsultować z
        lekarzem, to nieprawda że tak małym dzieciom nie podaje się leków
        - a jeśli chodzi o wskazania termometrów- nasz termometr do ucha pokazywał
        czasami takie niskie temperatury że wogóle przestaliśmy go używać, najlepiej u
        nas sprawdza się tradycyjny rtęciowy (wycofany już ze sprzedaży) lub termometr
        smoczek
    • ezaremba Re: niska temp 3,5 mc 22.12.09, 00:25
      Jak mierzysz temp. dziecku w uchu musisz dodać 0,5stopnia. Lepiej
      spraw sobie inny termometr i mierz w pupie. Moja córcia też zaczęła
      w pewnym momencie dłużej spać, a więc i żadziej je - zagęszczamy
      mleczko łyżeczką kaszki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka