spiewaczka4 04.02.04, 10:39 Witam Drogie Mamy! mam pytanko kiedy podajecie witaminę D3? Czy istotne jest to czy przed czy po jedzeniu,a może od tak kiedy popadnie? Pozdrawiam. Moni Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andzia001 Re: witamina D3 04.02.04, 10:53 Hej Moni!! Początkowo podawałam mojemu brzdączkowi witaminkę D3 po kąpieli, na przewijaku prosto do buzi, bo lekarz powiedział, że tylko wtedy jest pewność, że cała dawka została dziecku podana. Obecnie mój prawie 10-cio miesięczny "maluszek" dostaje witaminkę rano, po przebudzeniu, jak sobie fika w łóżku rodziców )))) Nie spotkałam się do tej pory z opinią, że trzeba podawać witaminę o określonej porze dnia, czy też tylko i wyłącznie po posiłku. pozdrawiam cieplutko Anka, mama Marcinka forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=10458885 Odpowiedz Link Zgłoś
twin2003 Re: witamina D3 04.02.04, 10:57 jak swoim dzieciakom wit. D3 podaję zawsze wieczorem tuż przez karmieniem mleczkiem z tegoż powodu że jest to witamina oleista i najlepiej rozpuszcza się w tłuszczach. Odpowiedz Link Zgłoś
lyla1 Re: witamina D3 04.02.04, 13:32 Poza tym jest strasznie niesmaczna (oczywi ście, że spróbowałam!)a popite mleczkiem szybko się rozpuszcza Odpowiedz Link Zgłoś
emi23 Re: witamina D3 04.02.04, 13:53 Ja swojemu synkowi straram podawać się mniej więćej w środku dnia. Podaję na łyżeczce w kilku kroplach swojego mleka, bo bezpośrednio wkroplic mu do buzi byłoby bardzo trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
catalinka Re: witamina D3 04.02.04, 15:56 Ja daję po jedzeniu, bo witamin nie powinno się dawać na czczo. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
majuchab Re: witamina D3 06.02.04, 12:52 cze Moni! Ja staram się podawać mojemu synkowi (2m) zaraz rano po posiłku na łyżeczce do mojego mleka. Ale mój dzieciaczek jest niesforny i nie zawsze mi się to uda, wtedy doje mu o dowolnej porze dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
majuchab Re: witamina D3 06.02.04, 12:53 cze Moni! Ja staram się podawać mojemu synkowi (2m) zaraz rano po posiłku na łyżeczce do mojego mleka. Ale mój dzieciaczek jest niesforny i nie zawsze mi się to uda, wtedy daje mu o dowolnej porze dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
aluniaaa Re: witamina D3 06.02.04, 14:20 tez mam podobny problem,ale o jakiej porze t akurat ie ma znaczenia,dzidizia moja ciagle je,wiec nigdy nie jest na czczo ale uwazam ze najlepiej przed kapiela Pozdrawiam Ala Odpowiedz Link Zgłoś
mirelak Re: witamina D3 06.02.04, 15:00 ja mojemu Kubusiowi podaję D3 wieczorem po jedzeniu, bo lekarz powiedział mi, że wieczorem witaminy są najlepiej przyswajane mirela Odpowiedz Link Zgłoś