Dodaj do ulubionych

cykl dzienny

22.01.10, 13:57
jak on wyglada na samym poczatku po powrocie ze szpitala, jakie
czynnosci wykonujecie? jak wygladaja wasze dni? karmicie na
zawolanie czy nie? itd.
Obserwuj wątek
    • edziakrys Re: cykl dzienny 22.01.10, 14:44
      Mój drugi maluszek ma 7 tygodni i jest całkiem inaczej jak przy pierwszym
      dzieciątku. Z pytania wnioskuję, że u Ciebie to pierworodne dziecię więc radzę:
      śpij ile możesz i kiedy możesz! Ja karmiłam i karmię na żądanie, choć ok 2
      miesiąca staram się to troszkę unormować.
      Poza tym, dużo pij, dobrze się odżywiaj i nie stresuj. Męża wysłałam spać do
      innego pokoju, żeby był wypoczęty do pracy,w końcu wstaję w nocy po kilka razy...
    • justynagl Re: cykl dzienny 23.01.10, 09:59
      Przy moim pierwszym dziecku też wszystko było zupełnie inaczej(teraz oczekuję
      czwartegosmile)! Rzeczywiscie picie herbatek typu kminkowa(lepiej miec w dzbanku
      więcej bo mi się wciąż chciało pic), obowiązkowo dwa spacery dziennie do lasu po
      1,5 godz.(to bardziej dla mnie niż dla dziecka-żeby oderwac się z domu), a
      pożnym wieczoerm sprzątanie(jak mąż byą w domu), żeby nie robic tego w ciągu
      dnia bo dzieciątko musiałam nosic dzien i noc bo darło się NIEUSTANNIE przez10
      MIESIąCY!!!!Dlatego te spacery do lasu - bo na dworze też mała ryczała!
      Z innymi dziecmi już luzik- jak w książkachsmile Usmiechnięta buzi, spanie po 3
      godz., karmienie do poł godziny(wskazanie położnej) i dalej domowe obowiązki.
      Ogolnie: przy jednym dziecku człowiekowi się wydaje, że na nic nie ma czasu a
      przy trojce i więcej...jeszcze i na kurs angielskiego można się wyrwac i przy
      komputerza na forum ciążowym posiedziecsmilepozdrawiam ciepło.
      Z innymi byąojuż
    • abigail_23 Re: cykl dzienny 24.01.10, 16:06
      Moja córeczka zaraz po powrocie ze szpitala cały czas spała, jak typowy noworodek. Budziła się na karmienie, i znów sen. Kąpałam od początku codziennie, po jakimś tygodniu i kilku dniach werandowania zaczęłyśmy chodzić na spacery. Po porodzie byłam zmęczona i obolała, więc dużo odpoczywałam, po południu starałam się trochę pospać, bo wiadomo, w nocy kilka razy karmisz i trzeba się w ciągu dnia zregenerować. A dziecko ciągle śpiące mi na to pozwoliło. Karmiłam i nadal karmię na żądanie, z czasem to się reguluje.
      Jeżeli ma ci kto pomóc, czyli zrobić zakupy, posprzątać, coś ugotować, to jak najwięcej odpoczywaj i śpij.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka