dobi53 22.01.10, 13:57 jak on wyglada na samym poczatku po powrocie ze szpitala, jakie czynnosci wykonujecie? jak wygladaja wasze dni? karmicie na zawolanie czy nie? itd. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edziakrys Re: cykl dzienny 22.01.10, 14:44 Mój drugi maluszek ma 7 tygodni i jest całkiem inaczej jak przy pierwszym dzieciątku. Z pytania wnioskuję, że u Ciebie to pierworodne dziecię więc radzę: śpij ile możesz i kiedy możesz! Ja karmiłam i karmię na żądanie, choć ok 2 miesiąca staram się to troszkę unormować. Poza tym, dużo pij, dobrze się odżywiaj i nie stresuj. Męża wysłałam spać do innego pokoju, żeby był wypoczęty do pracy,w końcu wstaję w nocy po kilka razy... Odpowiedz Link Zgłoś
justynagl Re: cykl dzienny 23.01.10, 09:59 Przy moim pierwszym dziecku też wszystko było zupełnie inaczej(teraz oczekuję czwartego)! Rzeczywiscie picie herbatek typu kminkowa(lepiej miec w dzbanku więcej bo mi się wciąż chciało pic), obowiązkowo dwa spacery dziennie do lasu po 1,5 godz.(to bardziej dla mnie niż dla dziecka-żeby oderwac się z domu), a pożnym wieczoerm sprzątanie(jak mąż byą w domu), żeby nie robic tego w ciągu dnia bo dzieciątko musiałam nosic dzien i noc bo darło się NIEUSTANNIE przez10 MIESIąCY!!!!Dlatego te spacery do lasu - bo na dworze też mała ryczała! Z innymi dziecmi już luzik- jak w książkach Usmiechnięta buzi, spanie po 3 godz., karmienie do poł godziny(wskazanie położnej) i dalej domowe obowiązki. Ogolnie: przy jednym dziecku człowiekowi się wydaje, że na nic nie ma czasu a przy trojce i więcej...jeszcze i na kurs angielskiego można się wyrwac i przy komputerza na forum ciążowym posiedziecpozdrawiam ciepło. Z innymi byąojuż Odpowiedz Link Zgłoś
abigail_23 Re: cykl dzienny 24.01.10, 16:06 Moja córeczka zaraz po powrocie ze szpitala cały czas spała, jak typowy noworodek. Budziła się na karmienie, i znów sen. Kąpałam od początku codziennie, po jakimś tygodniu i kilku dniach werandowania zaczęłyśmy chodzić na spacery. Po porodzie byłam zmęczona i obolała, więc dużo odpoczywałam, po południu starałam się trochę pospać, bo wiadomo, w nocy kilka razy karmisz i trzeba się w ciągu dnia zregenerować. A dziecko ciągle śpiące mi na to pozwoliło. Karmiłam i nadal karmię na żądanie, z czasem to się reguluje. Jeżeli ma ci kto pomóc, czyli zrobić zakupy, posprzątać, coś ugotować, to jak najwięcej odpoczywaj i śpij. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś