Dodaj do ulubionych

2 sprawy: zęby i spanie

27.01.10, 22:58

Nie chcę zakladać dwóch wątkówsmile

1. Co podawac dziecku uspokajającego/przeciwbólowego? Mała wścieka się, marudzi, w dzień nie spi. Skończyła 5 m-cy.
2. Od 2 miesięcy usypia o 20-21, położona w łóżeczku pomarudzi chwilę i zasypa. W dzień koszmar..... usypia w foteliku samochodowym, cały czas muszę ją kołysać, bo czuwa, oko otwarte. Próbowałam położyć do łóżeczka, szał. Poddaję się, znów folelik, chcę by choć chwilę się przespała,bo inaczej pada ze zmęczenia, nie uśnie i marudzi jak jasna cholera. Jak ją uśpić w dzień?
Obserwuj wątek
    • amelia1402302 Re: 2 sprawy: zęby i spanie 28.01.10, 07:51
      Powiem szczerze że też chciaabym znać odpowiedż na jedno z pytań . Jeśli chodzi o coś przeciwbólowego to ja podaję nurofen w czopkach(szybciej działa+nie rujnuje żoładka). Moja córka ma prawie roczek, ząbkowanie przechodzi koszmarnie więc wiem co to znaczy ból, marudzenie, nie spanie. Z tym ostatnim ma spory problem. Jeśli chodzi o zasypainie na noc to nie jest tak tragicznie tzn. kładzie się z nami na łózko i zaśnie ale w dzień to jest gehenna. Jest zmęczona, marudzi ale nie zaśnie za żadne skarby. Próbowałam różnych metod( nawet metody Traccy Hogg) ale moje dziecko na nia nie "idzie". Wiele razy pytałam pediatry(przy okazji innych wizyt) co jest nie tak więc stwierdził że dziecko jest zdrowe, wspaniale się rozwija i według niego to jest taki typ. Te problemy nasilają się w momencie ząbkowania. Jak zęby wyjdą jest troszkę lepiej ale też nie tak jak powinno. Bo ja bym zrozumiała że dzoecko nie śpi jak jest zadowolone, bawi się ale ona jest śpiąca, leci przez ręce , oczy ma prawie zamknięte a spać nie będzie. Te problemy zaczęly się właśnie około 5 miesiąca i trwają do dziś. Miejmy nadzieję że w waszym przypadku to kwestia zębów i potem wszytsko wróci do normy. Życzę wytrwałości i cierpliwośći.
      • maks_olo Re: 2 sprawy: zęby i spanie 28.01.10, 10:22
        ja też podaje nurofen, ale w syropie, bo pani doktor odradziła w czopkach.
        a co do spania, to temat rzeka... przez ostatnie dni chyba z 5 razy pisałam na
        ten temat... wink
    • anikleo86 Re: 2 sprawy: zęby i spanie 28.01.10, 11:12
      1 - Na ząbkowanie podaje Ibufen D w syropie jeśli synek bardzo płacze, po za tym
      smaruje dziąsła żelem Bobodent. Póki co działa.

2- Ze spaniem to chyba każdy miewa problemy. Ile osób Ci odpowie na posta, tyle
      bedziesz miała różnych metod usypiania znając życie. Ale fotelik samochodowy to
      chyba na dłuższą mete nie jest zdrowy. My nigdy nie miesliśmy wiekszych
      problemów z usypianiem, spaniem. Od kiedy Mały ma tzw lęk separacyjny zaczeły
      sie problemy ze spaniem w dzień. Co robie? No cóż, raz usypia na rękach, raz w
      wózku, raz w łóżeczku, raz sam padnie na dywanie. Pocieszam się tym,że to minie.
      Jak masz polożyć córeczke spać w dzień? Chyba musisz próbować wszystkiego.
      Rozumiem,że jesteś zmeczona ale naprawde uważam,że fotelik samochodowy nie jest
      dobrym pomysłem.

Powodzenia!

--
      Danielek ma 8 miesięcy i 5 dni smile
    • sja75 Re: 2 sprawy: zęby i spanie 28.01.10, 19:38
      1-panadol lub nurofen w syropku
      2-moja frał nieżyczy spac sobie samej -cycuję ją i leże czytając książkę obok
      niej lub śpie razem z nią ;-D -mam ten komfort bo teraz mieszkam z mamą a ona
      opanowuje starszego szalejącego młodego!
    • magdalenca78 Re: 2 sprawy: zęby i spanie 28.01.10, 19:47
      Radzę przeszukać forum, bo tematy dot. usypiania w dzien pojawiają sie mw raz na
      tydzień...
    • camel_3d Re: 2 sprawy: zęby i spanie 28.01.10, 20:14

> 1. Co podawac dziecku uspokajającego/przeciwbólowego? Mała wścieka się, marudzi

orsanit

> Jak ją uśpić w dzień?

odlozyc i niech sie wywrzeszczy.
      jak jej przejdzie to usnie.
      ale za to zaraz zostane zjechany przez mamy smile)))
    • edi-85 Re: 2 sprawy: zęby i spanie 28.01.10, 21:07

> W dzień koszmar..... usypia w foteliku samochodowym, cały czas muszę ją kołysa
      > ć, bo czuwa, oko otwarte. Próbowałam położyć do łóżeczka, szał. Poddaję się, zn
      > ów folelik, chcę by choć chwilę się przespała,bo inaczej pada ze zmęczenia, nie
      > uśnie i marudzi jak jasna cholera. Jak ją uśpić w dzień?

a w wózku próbowałaś??? u mnie skutkuje
      • maks_olo Re: 2 sprawy: zęby i spanie 29.01.10, 09:32
        starszy syn jak był młodszy to też spał w dzień tylko w wózku, a młodszy jak
        miał kolki, to tylko wózek był wybawieniem, więc coś w tym jest wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka