Dodaj do ulubionych

dziwny zapach potu u 6mies!choroba???!!!!!!!!!!!

08.02.10, 21:07
Mój synek od jakiegoś czasu dziwnie pachnie. Poci się na octowy zapach. Nawet
w chwilę po kąpieli , gdy usypia już czuję ten zapach. Co to może być?
Spotkałyście się z tym kiedyś??
Obserwuj wątek
    • semi-dolce Re: dziwny zapach potu u 6mies!choroba???!!!!!!! 08.02.10, 22:10
      Nie wiem jaki to "octowy" zapach. Jesli jest to zapach moczu to jak najszybciej
      do lekarza i przebadać nerki.
      • malutkamamusia Re: dziwny zapach potu u 6mies!choroba???!!!!!!! 08.02.10, 23:03
        to ewidentnie zapach potu! kiedy maluszkowi spoci się głowka i zakamarki szyjki
        to tak pachnie...
        martwię się....
        • semi-dolce Re: dziwny zapach potu u 6mies!choroba???!!!!!!! 08.02.10, 23:07
          Tak, ja rozumiem, że to pot pachnie. Ale jeśli ów pot pachnie podobnie do moczu
          nalezy iść do lekarza.
          • beata.borsow Re: dziwny zapach potu u 6mies!choroba???!!!!!!! 08.02.10, 23:16
            Wiesz co ja sie z tym nie spotkalam co prawda, ale kiedys czytalam ze jak
            dziecku poci sie glowka to z braku wit D, mimo wszystko najlepiej bedzie
            skonsultowac to z lekarzem moze zaleci jakies badanka lub przepisze witaminkismile
            pozdrawiam
            • malgosiek2 Re: dziwny zapach potu u 6mies!choroba???!!!!!!! 08.02.10, 23:25
              beata.borsow napisała:

> Wiesz co ja sie z tym nie spotkalam co prawda, ale kiedys czytalam
              ze jak dziecku poci sie glowka to z braku wit D,

Co Wy wyskakujecie z brakie/niedoborem D3 przy poceniu się główki?
              Równie dobrze poci się,bo taka jego uroda,bo ssanie piersi to spory
              wysiłek-o ile autorka wątku karmi dziecko piersią.
              A dwa pocenie się główki to również objaw przedawkowania D3.
              Teraz rzadko się zdarza niedobór D3 i w związku z tym krzywica.
              Wręcz odwrotnie coraz częściej spotyka się właśnie przedawkowanie D3.

Do autroki wątku idź do lekarza.
              "Octowy"zapach posiadaja osoby z cukrzycą.
              Ale wątpię,żeby w wieku niemowlęcym sie ona ujawniła.
              Może ta przyczyna tkwi w materiale tkaniny jakim dziecko
              śpi,przebywa.
              • beata.borsow Re: dziwny zapach potu u 6mies!choroba???!!!!!!! 09.02.10, 08:11

> > Wiesz co ja sie z tym nie spotkalam co prawda, ale kiedys czytalam
                > ze jak dziecku poci sie glowka to z braku wit D,
                >
                > Co Wy wyskakujecie z brakie/niedoborem D3 przy poceniu się główki?
                > Równie dobrze poci się,bo taka jego uroda,bo ssanie piersi to spory
                > wysiłek-o ile autorka wątku karmi dziecko piersią.
                > A dwa pocenie się główki to również objaw przedawkowania D3.
                > Teraz rzadko się zdarza niedobór D3 i w związku z tym krzywica.
                > Wręcz odwrotnie coraz częściej spotyka się właśnie przedawkowanie D3.

JAK SAMA PISZESZ ROWNIE DOBRZE MOZE BYC TO NIEDOBOR JAK I NADMIAR WIEC NIE
                POTRAFISZ TEGO INACZEJ ZASUGEROWAC TYLKO PISZESZ ZE TO NAPEWNO NIE NIEDOBOR???
                MOWISZ ZE TERAZ RZADKO WYSTEPUJE NIEDOBOR, ALE TO ZE RZADKO NIE ZNACZY ZE WCALE,
                ZRESZTA NIE O TO MI CHODZI ZEBY UPIERAC SIE ZE JEST TO NIEDOBOR A O TO ZE
                NAJLEPIEJ OCENI TO LEKARZ KTORY ZOBACZY I ZBADA DZIECKO!!! BO MOZE TO BYC
                ZWIAZANE Z TYM A MOZE ZUPELNIE CZYMS INNYM,
                AUTORKA WATKU ZAPYTALA CO TO MOZE BYC, WIEC FORUM POLEGA NA "BURZY MUZGOW" A NIE
                NA DIAGNOZOWANIU DZIECI BO OD TEGO JEST LEKARZ!!!!
                • malgosiek2 Re: dziwny zapach potu u 6mies!choroba???!!!!!!! 09.02.10, 10:03
                  Po pierwsze wyłącz Caps Locka,bo w necie oznacza krzyk i sie też źle czyta.
                  Po drugie ja na Ciebie nie krzyczę.
                  > JAK SAMA PISZESZ ROWNIE DOBRZE MOZE BYC TO NIEDOBOR JAK I NADMIAR WIEC NIE

Nic takiego nie napisałam

Czytaj uważniej więc
                  > Co Wy wyskakujecie z brakiem/niedoborem D3 przy poceniu się główki?

>NA "BURZY MUZGOW"jak już to "mózgów"

Jak sama stwierdziłaś tylko czytałaś o braku D3 i poceniu się główki.
                  A ja z doświadczenia zawodowego napiszę,że znacznie rzadziej spotyka się
                  niedobór
                  ,a częściej właśnie przedawkowanie D3.
                  • malgosiek2 Re: dziwny zapach potu u 6mies!choroba???!!!!!!! 09.02.10, 10:04
                    Napiszę raz jeszcze nie każde pocenie się główki oznacza niedobór wit.D3
                  • beata.borsow Re: dziwny zapach potu u 6mies!choroba???!!!!!!! 09.02.10, 10:29

> Po pierwsze wyłącz Caps Locka,bo w necie oznacza krzyk i sie też źle czyta.
                    > Po drugie ja na Ciebie nie krzyczę.

sory nie wiedzialam i tez nie krzycze

> >NA "BURZY MUZGOW"jak już to "mózgów"
                    >
                    Czepianie sie bledow ortograficznych jest juz chyba najbardziej prymitywne....
                    ale jak ktos sie nie ma czego czepnac...wink sory jestesmy wszyscy tylko ludzmi,
                    nie koniecznie po studiach polonistycznych!!! wiec kazdemu bledy sie zdazaja!!!

> Jak sama stwierdziłaś tylko czytałaś o braku D3 i poceniu się główki.
                    > A ja z doświadczenia zawodowego napiszę,że znacznie rzadziej spotyka się
                    > niedobór
                    ,a częściej właśnie przedawkowanie D3.

wlasnie dlatego napisalam ze tylko czytalam a nie ze wiem ze pocenie sie glowki
                    wynika z niedoboru wit D
                    tak wiec dlatego moglam tylko polecic wizyte u lekarza,
                    to raczej ty probujesz powiedziec ze to predzej nadmiar jak niedobor tylko
                    dlatego ze czesciej sie zdarza, wiec to chyba nie jest najlepszy argument bo
                    najlepiej jest zbadac dziecko niz diagnozowac na takiej podstawie ze cos sie
                    dzieje czesciej lub rzadziej bo kazde dziecko i okolicznosci sa inne
                    • malgosiek2 Re: dziwny zapach potu u 6mies!choroba???!!!!!!! 09.02.10, 10:38
                      Ja nic nie próbuję powiedzieć.
                      Odpowiadam na Twój argument i sugerowanie o niedoborze.
                      Więc usiłuję Cie z błędu,że nie tylko z niedoboru może być pocenie się główki.
                      To Ty mi wmawiasz intensywnie,że to ja niby sugeruję przedawkowanie.
                      Nic bardziej mylnego,źle odczytałaś mojego posta.
                      Przecież napisałam,ze autorka powinna się udać do lekarza.
                      • beata.borsow Re: dziwny zapach potu u 6mies!choroba???!!!!!!! 09.02.10, 10:54
                        proponuje w takim razie zakonczenie "sporu" (choc wiadomo ze nikt sie z nikim
                        nie kloci)najwidoczniej obie sie zle zrozumialysmy ale ja przeciez nie pisalam
                        ze to moze byc spowodowane tylko niedoborem to byl przeciez tylko taki pomysl. a
                        odpowiedzi z mojej strony byly tak intensywne poniewaz zabrzmialo to jak
                        wykluczenie zupelnie niedoboru z racji tego ze sie rzadziej zdarza,
                        mysle ze lepiej jest bardziej elastycznie formowac wypowiedzi aby uniknac tego
                        typu sytuacji
                        i nie bylam w bledzie bo nie twierdzilam nigdy ze na 100% niedobor wit D
                        powoduje pocenie sie glowki, a zwyczajnie napisalam, ze kiedys o tym czytalam a
                        to nie jest rownoznaczne z upieraniem sie przy tym
                      • baczm Re: dziwny zapach potu u 6mies!choroba???!!!!!!! 09.02.10, 11:43
                        mój synek przez ok. 2 miesięcy miał taki "octowy" zapach potu,
                        bardzo intensywny; teraz wcale tego nie czuję. Ja obstawiałam, że to
                        po nutramigenie (wcześniej był na piersi i bebilonie pepti). Odkąd
                        zaczęłam rozszerzać dietę (nutramigen pije nadal) mały już tak
                        nie "pachnie" (więcej też pije herbatek).
            • deela Re: dziwny zapach potu u 6mies!choroba???!!!!!!! 09.02.10, 01:06
              > skonsultowac to z lekarzem moze zaleci jakies badanka lub przepisze witaminkismile
              chyba z lekarzykiem?
              • beata.borsow Re: dziwny zapach potu u 6mies!choroba???!!!!!!! 09.02.10, 07:59
                a zes sie popisala wypowiedziasmilegratywink
              • efidorek Re: dziwny zapach potu u 6mies!choroba???!!!!!!! 09.02.10, 09:49
                deela, ale się uśmiałam, mało się herbatą nie zadławiłam ze
                śmiechu smile
    • rudzia20 Re: dziwny zapach potu u 6mies!choroba???!!!!!!! 08.02.10, 23:24
      Może Twoja pralka źle wypłukuje ubrania. Proszki do prania zawierają
      enzymy, które rozkładają mocznik. Przez co pot może właśnie w ten
      sposób pachnieć.
      Na wszelki wypadek skonsultuj się z lekarzem.
    • malgosiek2 Re: dziwny zapach potu u 6mies!choroba???!!!!!!! 09.02.10, 00:00
      Czy maluch mało pije?
      Bo jeśli tak,to może to być efekt "zakwaszenia"organizmu z powodu
      małej ilosci płynów.
    • kalendarzowa_wiosna Re: dziwny zapach potu u 6mies!choroba???!!!!!!! 09.02.10, 02:35
      Właśnie sobie uświadomiłam, że moja mała też miała taki okres, gdy
      bardziej się pociła, np. po nocy i ten pot miał właśnie
      taki "kwaśny" zapach. Jakoś się tym nie niepokoiłam, od jakiegoś
      czasu, nie czuję tego potu.
      Przemawia do mnie teoria o małej ilości płynów, mała faktycznie w
      tym okresie niewiele piła, teraz pije zdecydowanie więcej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka