Dodaj do ulubionych

System sns medela

12.04.10, 23:13
Czy może któraś z was używała? Warto kupiś? Mam problem z karmieniem ; mało
pokarmu +nerwowy maluszek który nie chce ssać Bardzo chcem karmić czy ten
sprzet moze mi pomóc? Moze macie jakies inne sposoby na powodzenie w karmieniu ?
Obserwuj wątek
    • mika_p Re: System sns medela 13.04.10, 01:51
      Mało danych.
      W jakim wieku dziecko?
      Skąd wiesz, że masz mało pokarmu?
      Czy podajesz smoczek? (wywal od razu)
      Jakie przyrosty wagowe, podaj z datami.
      Dokarmiasz? Jak? Ile?
      • monia-114 Re: System sns medela 13.04.10, 10:51
        Maluszek ma 2 miesiace Do tej pory nie sadziłam ze mam mało pokarmu ale maluszek
        całkiem odmówił ssania wiec sobie odciagałam mleczko i podawałam strzykawka badz
        łyżeczka Jednak gdy juz ściagnęłam wszystko z piersi to po 3 godzinach z
        przerazeniem stwierdziłam ze piersi nadal sa puste Udało mi sie po ok 30 ml z
        każdej odciagnac. A maluszek nigdy nie oprużniał ich do konca i nigdy nie
        kozystał z dwuch na jedno karmienie Przyrosty masy sa bardzo małe
        1 tydz 300g kolejne 2 tygodnie to po 150 a kolejne 2 to juz jedynie 150 ale
        przez 2 a nie tygodniowo Kolejne pomiary to ok 110-150 na tydzien Teraz juz wiem
        ze to wszystko wina uspokajacza Od wczoraj nie uzywamy ale maluszek juz
        strasznie sie do niego przywiazał i okropnie płacze, ciagle. Pocieszajace jest
        jednak to ze zamiast niego siegnał po cyca i chodz prawie cała noc nie spałam bo
        maluszek wisiał na pustym cycu to jestem szczesliwa bo bardzo mi tego brakowało.
        Co do dokarmiania to staram sie podawac swoje mleczko strzykawka łyżeczka badz
        butelka aventu. Chyba ze 3 razy podałam butelke ze smoczkiem nuka ( bardzo mu
        sie to podobało )ale pani z poradni laktacyjnej kazała mi go wyrzucić Sztuczny
        pokarm podaje raz dziennie wieczorem, i nieraz w ciagu dnia po ok 20-30 ml. ale
        wczoraj to udało nam sie bez sztucznego smile chodz przyznam ze to raczej zasługa
        braku apetytu u mojego okruszka On naprawde mało jje Po 3 godz raczej nie jest
        głodny a na posiłek wystarcza mu 70-80 ml a nieraz nawet mniej. Stosuje juz
        herbatki , jakies kapsułki i wszystkie babcine sposoby. Pokarm odciagam ręcznie
        bo laktatorem mi nie wychodzi Nie wiem czy to moja wina czy poprostu laktator
        wolniej i mniej odciaga pokarmu Dodam ze mam laktator aventu ale kupiłam uzywany
        i mimo zapewnien nie mam pewnosci ze jest w pełni sprawny.
        Ale sie rozpisałam Dziekuje jeśli chce sie komuś to czytać i moze mi cos
        poradzić Tak bardzo pragne karmić!
        • mika_p Re: System sns medela 13.04.10, 11:57
          Spoko, jak odstawiłas smoczek, to pogadamy za kilka dni, na pewno będzie zmiana.
          Na plus smile
          • lulu2.0 Re: System sns medela 13.04.10, 12:28
            ja jeszcze dodam że nie powinnaś też podawać butelki-niech maleństwo
            powisi na cycu to piersi wyprodukują odpowiednią ilość
            mleka.laktator nigdy nie ściągnie tyle mleka ile dziecko podczas
            ssania.
          • monia-114 Re: System sns medela 14.04.10, 23:00
            No to juz możemy pogadać smile Odstawienie smoczka było bardzo drastyczne ale juz
            widac efekty Maluszek przeprosił sie z cycusiem smile Cofnęliśmy sie teraz do
            czasów z pierwszych dni kiedy to młody uczył sie ssać i wisiał na cycu prawie
            bez przerwy Dziś tak właśnie było Niuniu ssał i ssał Jestem bardzo szczesliwa
            chodz wim ze używa cycusia jak smoczka to mam nadzieje ze to minie i nauczy sie
            pożadnie jesć smile
            • lulu2.0 Re: System sns medela 15.04.10, 11:41
              i trzymaj tak dalej a będzie dobrze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka