bozus78 16.04.10, 13:36 jakie działanie ma krochmal? Ostatnio kąpie w nim synka (ma 3 tygodnie)ze względu na silne odparzenie pupy, ale zauważyłam że mocno ma przesuszoną skórkę na nóżkach i rączkach. Czy on za bardzo nie przesusza skóry?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emi22034 Re: kąpiel w krochmalu 16.04.10, 14:15 ja kapalam swojego synka w krochmalu gdy mial sline atopowe zapalnenie skory i skóra byla bardzo wysuszona ,krochmal jest bardzo dobry na sucha skóre a na odparzenia pupy proponuje sudocrem Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: kąpiel w krochmalu 16.04.10, 14:41 No właśnie krochmal obsusza, więc może dlatego. Może wystarczyłoby my tylko pupę przemywać krochmalem, albo robić takie krochmalowe nasiadówki, albo po prostu pudrować suchym krochmalem. Odpowiedz Link Zgłoś
ladyann77 Re: kąpiel w krochmalu 16.04.10, 15:40 Ja kąpałam córkę w krochmalu, kiedy po wirusowej "trzydniówce" Mała dostała koszmarnie swędzącej wysypki. Krochmal + clemastinum i było po problemie. Ale racja, krochmal strasznie wysusza skórę. Na nasze odparzenia świetnie działał bepanthen i krem Ziajki. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
monia-114 Re: kąpiel w krochmalu 16.04.10, 15:56 Mojemu maluszkowi po urodzeniu bardzo łuszczyła sie skórka na raczkach i nóżkach no i była wysuszona więc pani doktor kazała nam sie kapać w krochmalu i przepisała maść cholesterolowa Po 3 dniach skórka juz była ładna ale w krochmalu kapiemy sie nadal a mały ma juz 2 miesiace Spodobało nam sie to Ostatnio zaczęłam dolewać równiez oliwka do wody i juz niczym nie smarujemy skórki a jest naprawde pięknie nawilżona Odpowiedz Link Zgłoś