Dodaj do ulubionych

Non stop ulewa

03.09.10, 08:33
Witam. Synek ma niecałe 3 miesiące, karmiony tylko piersią. Od paru dni non stop ulewa. Wszystko
co zje ląduje na podłodze. Po każdym jedzeniu jest porządnie "odbijany" ale mimo to ulewa. Nie
wprowadzałam żadnych nowości do swojej diety. Czy któraś z Was miała taki problem? Mam to tak
narazie zostawić i obserwować czy udać się z tym do lekarza? Pozdrawiam i dzięki.
Obserwuj wątek
    • duszka84 Re: Non stop ulewa 03.09.10, 08:45
      Ale czy to jest ulewanie, czy wymioty? Bo jak wymioty to do lekarza. Mój synek
      przestał ulewać tak intensywnie ok 7m-ca. Mieliśmy okropny problem z tym.
      Ulewanie przechodzi. Jeśli zaczęło się to jednak nagle i cię niepokoi idź do
      lekarza za jakiś czas, mogą to być równie dobrze objawy pylorostenozy- u nas
      było takie podejrzenie, ale nietrafne jak się okazało. Warto karmić małego
      częściej a mniej, może się po prostu przejada?
    • joanka-r Re: Non stop ulewa 03.09.10, 09:12
      Dzieci tak mają przy przejedzeniu. mój syn ulewał strasznie, mimo iz odbijany potrafił ulewać po 1,5 hjuz strawioną serwatką. U wielu dzieci to normalne , mija około 6 miesiąca życia. czasami zwieracze żołądka nie są jeszcze w pelni rozwinięte, uklad pokarmowy musi dojrzeć. Jesli przybiera na wadze prawidlowo to nie ma powodów do obaw.
    • joshima Re: Non stop ulewa 03.09.10, 09:45
      Zaczęłabym od rezygnacji z nabiału, żeby sprawdzić, czy się poprawia.
      • karolcia539 Re: Non stop ulewa 03.09.10, 09:49
        moja mała tez ulewa i to właciwie ciągle, ale minęło jak skończyła 6 miesięcy smilesmilesmile (ale córeczka
        ładnie przybierała na wadze, więc się nieprzejmowałam - pilnuj wagę, jeli przybiera nie ma sie czym
        martwić)
    • metodiw Re: Non stop ulewa 03.09.10, 10:01
      Jakby zdarzyło się to nagle, a nie od urodzenia i wymioty były chlustajace, udałabym się do lekarza. Gdyby jeszcze dziecko było osowiałe, zapadało mu się ciemiączko...
      Obserwuj bacznie synka - moze faktycznie się przejada albo szkodzi mu coś z Twojej diety? Gdybyś jednak widziała coś niepokojacego w zachowaniu dziecka, lepiej iść do lekarza.
    • gosiasprezynka Re: Non stop ulewa 03.09.10, 13:23
      Jesteś pewna, że wszystko co zje, ląduje na podłodze? Mi też się wydawało, że
      ulewa dużo. Ale jak raz mi rzygnęła - rzeczywiście wylała wszystko z siebie,
      chlusnęła, zalewając doszczętnie mnie i kanapę - to wtedy zobaczyłam, co to
      znaczy, jak niemowlę opróżnia sobie żołądek wink
      • paniluna Re: Non stop ulewa 03.09.10, 14:19
        Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Właśnie do mnie doszło, że od paru dni piłam jogurty i to chyba
        przez to. Zobaczymysmile Pozdrawiam.
      • kawka74 Re: Non stop ulewa 03.09.10, 14:46
        to wtedy zobaczyłam, co to
        > znaczy, jak niemowlę opróżnia sobie żołądek wink

Mam identyczne spostrzeżenie - wydawało mi się, że mała wymiotuje, dopóki nie
        zobaczyłam, jak faktycznie wyglądają wymioty w wykonaniu mojego dziecka.
        Ulewać przestała około 5 miesiąca życia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka