Dodaj do ulubionych

esputicon a sab simplex

07.09.10, 07:38
Jak myślicie czy jest sens kupować sab simplex jeśli esputicon nie zadziałał? Czytałam że mają taki sam składnik. Czy któraś z was stosowała oby dwa preparaty i ma porównanie?
Obserwuj wątek
    • anetdar Re: esputicon a sab simplex 07.09.10, 08:10
      w naszym przypadku sab podział, po tym jak wyprobowalismy nieskuteczny esputicon. Oba maja simeticon w składzie ale chyba w innym stężeniu- nie pamiętam dokładnie , bo to już 4 miesiące temu. Za to pamiętam doskonale jaka była ulga, gdy sab podziałał. U koleżanki nic nie dawało efektu i w rezultacie dziecię jadło debridat. Każde dziecko jest inne więc ciężko przewidzieć. Ja nosiłam jeszcze w chuście ale zanim sięgniesz po debridat wypróbuj jeszcze sab.
      • angela10086 Re: esputicon a sab simplex 07.09.10, 09:05
        to nie to samo, sab ma simeticon a esputicon dimeticon u nas sab nie pomagał a esputicon bardzo
    • kanagi Re: esputicon a sab simplex 07.09.10, 09:52
      a jeśli bóle brzuszka są spowodowane nietolerancją laktozy to coś na to może pomóc?
      • bluemka78 Re: esputicon a sab simplex 07.09.10, 10:23
        Zmiana mleka. A zamiast sab simplex ja kupuje infacol, bobotic ma jeszcze wieksza dawke. Wyprobuj najpierw nasze leki.
        • myszulka21 Re: esputicon a sab simplex 21.09.10, 11:39
          u nas po sab bylo tylko gorzej, infacol był rewelacją!
          • ladyann77 Re: esputicon a sab simplex 21.09.10, 11:49
            U nas:

herbatak ziołowa ---
            esputicon -
            espumisan -
            infacol +
            lefax ++
            sab simplex +++
    • rilla-m Re: esputicon a sab simplex 22.09.10, 12:37
      Spróbuj Bobotic, ma stężenie simeticonu prawie takie jak Sab Simplex. U nas działały oba.
    • ivi21 Re: esputicon a sab simplex 22.09.10, 16:47
      spróbuj wszytskiego po kolei...ja dawalam od urodzenia prawie że BIo Gaję oraz esputicon gdy widzialam ze małą boli brzuszek i nie mogła zrobić kupki...Pomagało...nie miała kolek i wszytsko bylo ok.
    • tati1977 Re: esputicon a sab simplex 22.09.10, 17:19
      walczyłam bardzo długo z kolkami aż odkryłam "GRIPE WATER" woda koperkowa
      www.drolivia.pl/product/id/7975,gripe-water-woodwards-150-ml
      w połączeniu z sab simplex. wodę koperkową dodawałam po łyżeczce - chyba, bo nie pamiętam tak dokładnie ale jest tam kartka - do każdego karmienia i było w końcu cicho i bez bolesnych kolek. polecam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka