Dodaj do ulubionych

kaszel przy katarze

14.09.10, 21:16
jak wyglada kaszel przy katarze u 3miesiecznego dziecka? moje ma katar, ale czesto kaszle i nie wiem, czy to (tak jak mowil lekarz) tylko od splywajacego kataru, czy juz cos gorzej?
odciagam , nawilzam i odciagam katar, wcale tego wiele nie ma, ale bardzo charczy mu w nosie i juz nie wiem co moge robic i czy tym kaszlem sie martwic?
Obserwuj wątek
    • czajeczka_live Re: kaszel przy katarze 14.09.10, 21:35
      Witam mój maluszek też ma katar i kaszel i nam pediatra powiedzieła że to bardzo dobrze że tak mały kaszle przy katarze bo wtedy odksztusza tą zalegającą wydzieline spływającą z noska. Więc nie martw się to raczej na pewno nic powarznego z tym kaszlem. My dostaliśmy na kaszel krople (Deflegmin) po 7 dniach kaszlu niema,do noska mamy aerozol(Mucofluid) też skuteczny . Dużo zdrówka dla maleństwa życzę . Pozdrawiam
    • b.bujak Re: kaszel przy katarze 15.09.10, 10:04
      u moich dzieci kaszel od kataru ma zmienną intensywność: jest mniej intensywny w czasie snu, dziecko odkaszluje głównie przy okazji płaczu albo jedzenia;
      kaszel infekcyjny dokucza cały czas tak samo w dzień i w nocy
    • easy_martolina84 Re: kaszel przy katarze 15.09.10, 10:54
      Z 3 miesiecznym dzieckiem z każdym kaszlem poszłabym do lekarza zeby sprawdził czy nie poszlo np. w oskrzela-u takiego malucha "akcja" rozwija sie błyskawicznie-nawet w ciągu kilku godzin.
      Nie lekceważyć zadnego rodzaju kaszlu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka