asienka95 28.09.10, 13:53 Chodzi o końcówkę. Robię okłady z rivanolu - raz lepiej, raz gorzej. Co stosujecie w takich wypadkach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agar2208 Re: Zaczerwieniony siusiak 28.09.10, 14:35 Rivanol zazwyczaj tylko się stosuje. A jakiego uzywasz, w płynie , czy w żelu??? Kilka osób na forum pisało, że ten w żelu podrażnia. Zrób tez badanie moczu , przy infekcji siusiak tez jest podrażniony, a wtedy potrzebne potrzebne już będą odpowiednie leki. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka95 Re: Zaczerwieniony siusiak 28.09.10, 14:52 Używamy w płynie. Jutro robimy badanie moczu, w końcu. Mam nadzieję, że nie ma infekcji! Odpowiedz Link Zgłoś
mehil.dam Re: Zaczerwieniony siusiak 28.09.10, 15:35 A babcina mąka ziemniaczana? Ja co prawda mam dziewuchę, ale na wszystkie czerwoności pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
boo-boo Re: Zaczerwieniony siusiak 28.09.10, 20:27 A smarujesz siusiaka przy przewijaniu ?- ja raz nie posmarowałam i się lekko zaczerwienił. Odpowiedz Link Zgłoś
jasia-mama Re: Zaczerwieniony siusiak 28.09.10, 22:15 Nam pediatra przepisala maść cutivate bodajże, albo podobnie (nie chce mi się grzebać w apteczce), stwierdzila infekcję tak na oko bez dodatkowych badań, smarowalam przez tydzień i pomoglo. Nigdy niczym nie smarowalam przy przewijaniu, siurka oczywiście bo pupę to i owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
boo-boo Re: Zaczerwieniony siusiak 29.09.10, 09:31 Ja zawsze posmaruję cieniuchno bepanthenem- bo tego kremu używam do pupki- i nigdy nic się nie działo- raz jak nie posmarowałam to od razu zaczerwienienie się pojawiło-na szczęście szybko zniknęło po posmarowaniu. Jak na mój gust skórka na siusiaku delikatna jest i też ją trzeba posmarować bo jednak pielucha robi swoje-mimo,że pampers. Odpowiedz Link Zgłoś
zamoscianka Re: Zaczerwieniony siusiak 29.09.10, 12:21 nasz młody tak miał zaraz po urodzeniu - czerwona ropiejąca końcowka. Rivanol nic nie pomógł, pediatra zalecila maść z nyomycyną, taką do oczu i po 2-3 dniach przeszło bez śladu. wydaje mi się, że jednak jest to na receptę, bo nyomycyna to jednak antybiotyk chyba. Ale skuteczny. Odpowiedz Link Zgłoś