Dodaj do ulubionych

od kiedy spacerowka??

14.11.10, 10:19
w jakim wieku były Wsze dzieci , kdy wymieniłyście im gondolę na spacerówkę??
Obserwuj wątek
    • gemmi18 Re: od kiedy spacerowka?? 14.11.10, 11:06
      Uważam, że dziecko powinno już samo siedzieć, żeby zamienić mu gondolę na spacerówkę. Moja córka w gondoli jest w pozycji półleżącej, może nawet bardziej siedzącej niż leżącej, ale nie jest całkiem w pionie, bo jeszcze sama nie siada, a posadzona nie utrzymuje się stabilnie.
      • moje_kamikaze Re: od kiedy spacerowka?? 14.11.10, 22:28
        zgadzam się w 100 % - dziecko musi samo siedzieć. moja wsiadła do spaceówki jak miała 7,5 miesiąca
    • titerlitury Re: od kiedy spacerowka?? 14.11.10, 11:07
      Około 5 m-cy. Miłka wyraźnie nudziła się niewiele widząc ze świata podczas spacerów, więc wsadziłam ja do płasko ułożonej spacerówki. Siadywała jak zaczęła siedzieć, czyli miesiąc później.
    • lianis Re: od kiedy spacerowka?? 14.11.10, 11:22
      jak skonczyl 5 mies, zaczal lapac za boki gondoli i sie podciagac do siedzenia zeby cos wiecej zobaczyc, spacerowke nie zawsze rozkladalam na zupelnie plasko, pozwalalam mu swiat ogladac z pozycji pol lezacej przez znaczna czesc spaceru.
      • lilly811 Re: od kiedy spacerowka?? 14.11.10, 11:36
        Kiedy dziecko będzie na to gotowe- będzie siedzieć. Choć mój syn w 6 mies. poprostu mi z gondoli zaczął wychodzić, obracał się na brzuch i ustawiał się w poprzek tak, że głowa wystawała mu zza budki. Usiadł stabilnie w 7 mies. Zamieniłam gondolę na spacerówkę między 6 a 7 mies.
    • semi-dolce Re: od kiedy spacerowka?? 14.11.10, 12:13
      Jakoś w piątym miesiącu.
    • magdakingaklara ok. 6 m-c 14.11.10, 12:32

• green-koala111 Re: 14.11.10, 15:35
        W 4 misiącu. Bylo strasznie gorąco i dlatego zmienilam na spacerówke. Ale rozklada sie na plasko. Potem w pozycji półleżacej a teraz ma 7 miec i sama juz sobie siezdzi i oserwuje
        • merci77 3,5 mc 14.11.10, 22:05
          bo gondola xa 2008 ktora mialam zrobila sie za krotka i za ciasna,zalezy od dziecka,moja byla dlugasna i niestety nie miescila sie juz w tej gondoli.Byla polowa wrzesnia,wiec przesiadlysmy sie do spacerowki.
          • moje_kamikaze Re: 3,5 mc 14.11.10, 22:34
            Lekka przesada, a później są problemy z kręgosłupami!!!
            • merci77 Re: 3,5 mc 15.11.10, 13:47
              moje_kamikaze napisała:

> Lekka przesada, a później są problemy z kręgosłupami!!!

jakos moje dziecko jest zdrowe i sprawne,a niestety gondole xa sa krotkie i zle wybralam wozek,moje dziecko bylo i jest wysokie i zwyczajnie nie miescilo sie w tej gondoli,a w spacerowce byla rozlozona na plasko,wiec nie widze tu problemu,Jesli mialabym wybierac miedzy wkladaniem dziecka do za malej gondoli,zeby sie czulo jak sledz w puszce,a spacerowka rozlozona na plasko wybralam drugie.
              Dokładnie miała 4 mc bez 5 dni,z ciekawosci zerknelam na zdjecia z tego okresusmile
    • azomim Re: od kiedy spacerowka?? 14.11.10, 22:51
      od piątego m-ca.
      na początku jeździł na płasko.
    • swingwasp Re: od kiedy spacerowka?? 14.11.10, 23:30
      dalej jeździ w gondoli i będę go tam wozić tak długo jak się tam będzie mieścił. Specjalnie kupiliśmy dużą żeby miał wygodnie i żeby zimę w niej przespacerował. Jak chce widzieć to po prostu podnoszę mu trochę oparcie. Wydaje mi się, że to jeszcze za wcześnie na spacerówkę.
      • memphis90 Re: od kiedy spacerowka?? 16.11.10, 14:15
        A jaka jest różnica między siedzeniem w godnoli, a siedzeniem w spacerówce? Bo widzę, że sporo mam dziecka w spacerówce nie sadza "bo za wcześnie", ale już w gondoli wozi na siedząco...
    • fasol-inka Re: od kiedy spacerowka?? 15.11.10, 00:05
      5,5 miesiąca - przestał się mieścić w gondoli
      w spacerówce jest w półleżącej pozycji, jeszcze nie siedzi
      • ma_niusia Re: od kiedy spacerowka?? 15.11.10, 09:25
        U nas spacerówka była od 9,5 miesiąca. Specjalnie kupiliśmy dużą, szeroką gondolę z podnoszonym oparciem, żeby wygodnie i ciepło "przejeździć" zimę smile
        Młody i tak większość czasu przesypiał na spacerze. A na wiosnę, jak się zrobiło ciepło i zaczął pierwsze kroczki stawiać to spacerówka smile
    • belle_amie Re: od kiedy spacerowka?? 15.11.10, 09:44
      ja moich chłopaków przestała wozić gdzieś w 4 miesiącu w gondoli bo inaczej nie dało się wyjść na spacer, używałam albo fotelików samochodowych albo spacerówek ułożonych na pół leżąco, mojej koleżance lekarz powiedział, że jak dziecko nie chce leżeć w spacerówce to lepiej go przesadzić do spacerówki wcześniej i wychodzić na spacery niż trzymać na płasko w domu..jak bym chciała czekać z wprowadzeniem spacerówki do momentu aż dzieci usiądą samodzielnie to bym dopiero teraz się nad tym zastanawiała, bo moje chłopaki już wstają i chodzą przy meblach ale siadają jak im się przez przypadek uda..więc w moim przypadku argument czekania aż dziecko usiądzie wydaje się być trochę śmieszny..
    • wiedzmapleple3 Re: od kiedy spacerowka?? 15.11.10, 09:45
      Wymienilismy wczoraj a za tydzień córka kończy 6 miesięcy. Jeszcze nie siedzi sama więc rozłożyliśmy spacerówkę do pozycji półleżącej (leży prawie jak w swoim łóżeczku) a w gondoli w kombinezonie się już niestety nie mieściła.
      • hanka19841 3,2mies 15.11.10, 10:14
        bo niestety Stas sie już nie mieścił w gondoli,szkoda mi go było,w spacerówce leżał, a obecnie na pół siedząco.
    • katriel Re: od kiedy spacerowka?? 15.11.10, 13:26
      Przestał jeździć gondolą, jak miał 2 miesiące, a zaczął jeździć spacerówką, jak miał 10.
      Po drodze była najpierw chusta elastyczna, a potem nosidło.
    • kotkowa Re: od kiedy spacerowka?? 15.11.10, 13:29
      niecałe 6 m-cy, ale na leżąco. Teraz ma 7 m-cy i prawie siedzi, więc ma bardziej siedząco.
    • piegowata9 Re: od kiedy spacerowka?? 15.11.10, 20:43
      Celowo kupiłam dużą gondolę. Do spacerówki młoda przesiadła się 3 tygodnie temu. Ma 10 miesięcy.
    • joanka-r Re: od kiedy spacerowka?? 15.11.10, 20:50
      syn urodzony w październiku, w lutym przeniosłam go do spacerówki, ale nasza miała rozkładane oparcie i nie była ''parasolką''. Syn nie mieścił sie do gondoli w zimowym ubraniu, stukał pietami o rant ....
      • fasol-inka Re: od kiedy spacerowka?? 16.11.10, 14:38
        haha - mój wykładał nogi na górę gondoli, chyba bym mu musiała dziury w niej wyciąć, żeby się mieścił wink
        poza tym on wścieku dostawał w gondoli, nic nie widział, spać na plecach nienawidzi od urodzenia, więc na spacerach też nie spał - tylko jeszcze latem bez tych kurtek i sweterków wszystkich go na brzuszku kładłam, nóżki w żabkę podkurczał to pokimał... teraz to niemożliwe
        i nie wiem naprawdę co by się stać musiało, żeby wytrzymał 10 miesięcy w gondoli
    • memphis90 Re: od kiedy spacerowka?? 16.11.10, 14:14
      A mój jeździ w spacerówce od urodzenia smile Dokupiłam tylko wkład-gondolkę. Córcia jeździła jakoś tak od 6mż.
      • zonajana Re: od kiedy spacerowka?? 16.11.10, 15:32
        Nadal jezdzi w gondolii, ale gondole mam super dluga, jeszcze sporo miejsca zostalo, no i najwazniejsze, dziecko nie podciaga mi sie, lezy sobie spokojnie i gapi sie na drzewa.
    • kamelia04.08.2007 Re: od kiedy spacerowka?? 16.11.10, 15:45
      z gondola pozegnanie nastapilo po skonczeniu 5 m-cy,
      na spacerowke parasloke sie przerzucilam jak mloda miala rok i 9 m-cy. W miedzyczasie byla normalna spacerowka chicco trojkolowa, parasolki w ogole bym nie kupowala, ale brzuch ciazowy zaczal sie coraz barzeij powiekszac i ciezko bylo mi wniesc i zniesc wozek, nawet bez dziecka
      • czarneoczy Re: od kiedy spacerowka?? 17.11.10, 08:13
        gdzieś w okolicy 5 miesiąca, jak zaczęły się dzikie awantury w gondoli wink
        i podobnie jak Memphis nie widzę różnicy między sadzaniem dziecka w spacerówce (NIE parasolką) a gondoli z podnoszonym dnem... gdzie zarówno w jednym jak i w drugim maluch jest usadowiony w pozycji półleżącej.
    • aishka007 Re: od kiedy spacerowka?? 17.11.10, 11:55
      Ja także rozważam przeniesienie mojego malca do spacerówki, bo jest dość duży jak na 16 tygodni i przestaje się mieścić w gondoli. Gdy ją kupowałam to właściwie nie zwracałam uwagi na jej długość, ale teraz, gdy Oktuś jest opatulony od stóp do głów w śpiworek albo skafanderek na chłodne dni to w ogóle nie ma miejsca... Myślę, że za miesiąc go przerzucę do spacerówki.

https://www.suwaczki.com/tickers/dqpr3e5eroa8r0l4.png
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka