Dodaj do ulubionych

jak to jest

13.12.10, 14:18
Dziewczyny dzisiaj dzwoni do mnie kuzynka która ma 3 miesięczną córeczkę mój ma 6,5 m-ca i pyta czy ja chodzę na spacery z małym mówię że parę dni nie byłam bo pogoda była fatalna ale tak to chodzę a ona na to, że ona nie chodzi bo lekarz powiedział że takie małe dzieci nie powinny spac na dworze bo zaraz krtań i oskrzela. Pierwsze słyszę o czymś takim wiadomo że dzieci lubią spać na dworze mój tylko poczuje powietrze i już śpi przecież to jakiś absurd co wy na to?
Obserwuj wątek
    • pancia-jancia Re: jak to jest 13.12.10, 14:23
      pierwsze słyszę, na spacery trzeba chodzić. Ja chodzę codziennie, mały ma 2,5 miesiąca i od urodzenia tylko jeden dzień nie byłam w październiku jak lał deszcz. Nie choruje na nic jak do tej pory, nawet kataru.
      • roztoczanka Re: jak to jest 13.12.10, 14:29
        no własnie dla mnie tez to bdura nie idę jak mi pogoda nie pozwala
        • w_miare_normalna Re: jak to jest 13.12.10, 15:09
          Ja za to chodzę codziennie, mróz nie mróz, przeczekam deszcz i też wychodzę, latem też i młoda cholernie choruje ..
    • gag-nes Re: jak to jest 13.12.10, 20:52
      Chyba wiem o czym mowi Twoja kuzynka... Slyszalam ten wywiad z lekarzem... Na spacery mozna oczywiscie chodzic, ale lepiej zeby dziecko na nich nie spalo, bo wtedy moze dojsc do zapalenia krtani...
    • fasol-inka Re: jak to jest 13.12.10, 21:05
      wie, że gdzieś dzwoni, ale nie wie, w którym kościele
      jest teoria, że jak dziecko zasypia to otwiera usta i przez nie oddycha - w związku z czym lodowate powietrze wpada do krtani i zapalenie gotowe
      ja małego zakrywam usta szalikiem i po problemie, jeszcze do tego czasem smoczka ciumka
      odpukać, do tej pory nawet pół kataru nie miał
      • pola.cocci Re: jak to jest 13.12.10, 21:15
        "usta szalikiem" o fuj! a sama chcialabys przez szalik odychac?
        moj cale szczescie ssie smoka az milo
        • fasol-inka Re: jak to jest 13.12.10, 22:22
          zakrywam, ale nie szczelnie - choć na tyle, żeby w razie czego zimne powietrze nie miało bezpośredniego dostępu a dzieć miał nadal możliwość swobodnego oddechu
          ale i tak w 90% przypadków smoka ciągnie, a jak się wysmoczy to ma zamknięte usta
    • q_fla Re: jak to jest 13.12.10, 23:15
      Bujda na resorach. U dzieci z zapaleniem krtani w zimie w czasie ataku duszności w nocy zaleca się szybkie opatulenie dziecka kołdrą i szerokie otwarcie okien, gdyż mroźne powietrze bardzo skutecznie obkurcza krtań.
      ebobas.pl/artykuly/czytaj/536/zdrowie/zapalenie-krtani
      Moja córka urodziła się w zimie i na pierwszy spacer wyszłam przy temperaturze ok. -7*C, nigdy nie miała zapalenia krtani.
      • katmiller Re: jak to jest 14.12.10, 10:08

łoranyboskie q_fla! Zabiła mnie twoja sygnaturka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka