Dodaj do ulubionych

Pytanie o pobudki w nocy

14.12.10, 10:44
Mój synek ma 6,5 miesiąca. DO skończenie 6 spał ładnie, zasypiał mi przy piersi odkładałam do łóżeczka i spał około 3 godzin. Budził się 2, 3 razy w nocy. Od około 2 tygodni mamy wielki problem ze spaniem. Krzyś zasypia przy piersi szybko, odkładam go po czym dokładnie po 30 min (z zegarkiem w rękutongue_out) pierwsza pobudka, karmię, odkładam i tym razem po 15 minutach znowu pobudka. Potem ląduje u mnie w łóżku, bo nie chce mi się dalej go usypiać, odkładać itd. W łóżku ze mną śpi w miarę ok. Budzi się z 3 razy i śpi do 7-730.
Macie jakieś pomysły czemu budzi się codziennie w identyczny sposób? Nie włączam już niani bo wiem już praktycznie kiedy muszę do niego zajrzeć. Próbowałam mu dawać do łóżeczka pieluszkę tetrową, moją koszulę ale bez efektu. Czy to może mieć związek z tym, że nie potrafi przejść do kolejnej fazy snu?
Obserwuj wątek
    • monia76 Re: Pytanie o pobudki w nocy 14.12.10, 10:57
      nie pocieszę Cię, taki etap. najgorsze, że dość długotrwały. mojej córce odmieniło się w 7 mcu życia i trwa nadal. przestałam już się łudzić, że to zaraz minie i nawet nie odkładam jej do łóżeczka.
    • titerlitury Re: Pytanie o pobudki w nocy 14.12.10, 10:58
      Poczytaj całe mnóstwo tego typu wątków. Po prostu część dzieci tak ma... Nic na to nie poradzisz, ani pieluszka, ani koszula, ani butelką. Moja rada: usypiaj go w swoim łóżku - po prostu kładź się z nim, jak zaśnie wstań, potem normalnie wracasz, karmisz na leżąco - oboje się wysypiacie. Z moja starszą córką było identycznie, dopiero taka taktyka zadziałała, tzn nie przesypiała nocy "ciurkirm", ale przynajmniej mniej uciążliwie było. Jak skończyła półtora roku kupiliśmy jej nowe "dorosłe" łóżko i zaczęło się samodzielne spanie. Z wielkim resentymentem wraca do swojego "starego" łóżeczka teraz, gdy ma ono już nową lokatorkę smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka