Dodaj do ulubionych

9mies - nie chce jeść

02.01.11, 17:13
Córka do tej pory świetnie jadła, była zainteresowana jedzeniem, lubiała się nim ciapać i tak wcinała to co jej ugotowaliśmy. Nie były to duże porcje - na oko 2 łyzki stołowe.
Na święta pojechaliśmy do mamy (dom pełen zgiałku). W międzyczasie zdesperowana brakiem snu w nocy testowałam na małej kaszkę Sinlac i mleko Nan Dobranoc. Obie jej nie podeszły - monstrualne kupy po 4-5 razy na dzień. Mleka Nan nie chciała pić, wydaje nam się, że bolał ją od tego sztucznego żarcia brzuch. Teraz nie je z taką ochotą jak 2 tyg temu, góra kilka dziecięcych łyżeczek no i oczywiście pierś zawsze i wszędzie.
Chciałam zapytać czy to normalne takie spadki zainteresowania jedzeniem i wrzaski?
Jakie ilości jedzenia wsuwają wasze maluchy?
Swoją drogą zalecana ilość sinlaca (180ml) jest jakaś kosmicznie duża, moja nigdy tyle nie zjadła w trakcie jednego posiłku. Wasze dzieci tyle zjadają? Może my jakoś żle karmimy?

Obserwuj wątek
    • eps Re: 9mies - nie chce jeść 02.01.11, 17:20
      kurcze najpierw to sie tak nie przejmuj smile domyślam sie ze to Twoje pierwsze dziecko bo panikę ostrą widze w poście smile
      po pierwsze primo to człowiek ma silny instynkt przetrwania i dziecko samo nie pozwoli sie zagłodzic bo na 100% jak zgłodnieje to zacznie sie upominać o jedzenie.
      Po drugie primo dziecko falami z różnym natężeniem miewa w życiu okresy niejedzenia. ja je w którymś momencie przestałam liczyć i sie martwić.
      czasami dziecko je ogromne ilości a czasem potrafi przez tydzień-miesiac przężyć tylko przeżywaniem dnia codziennego smile
      moze Twój maluch ostatnio zaczął raczkować, stawać albo zdobył inną umiejętność która go pochłonęła i jeść przestał.
      naprawdę więcej luzu i wszystkim wyjdzie na dobre smile
    • nastusia81 Re: 9mies - nie chce jeść 06.01.11, 00:03
      U nas też tak było. Mała miała niecałe 9 miesięcy, jak stwierdziła, że jedzenie jest be, nawet cycka w dzień nie chciała (w nocy za to ciągnęła kilka razycrying). Okazało się, że świat stał się dla niej ciekawszy niż jedzenie. Po prostu nie miała na nie czasu. Próbowałam wtedy wprowadzić jej sinlac, ale nigdy nie zjadła więcej niż 1/4 - 1/2 zalecanej porcji. Teraz ma 10,5 miesiąca i znowu ładnie wszystko je. Problem polega na tym, że ujawniła nam się alergia pokarmowa i teraz ja nie mogę dawać jej wielu rzeczy, które lubicrying

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka