Dodaj do ulubionych

Dziwne zachowanie

07.01.11, 17:35
Moja niespełna 9 miesięczna córka odmawia jedzenia mleka z butli z moich rąk. Dzieje się tak od jakiegoś tygodnia. Kaszkę, zupkę czy deser, który podaje jej łyżeczką powiedzmy, że ladnie je. Ale jak tylko w moich dłoniach pojawia się butla jest płacz lament i histeria. Po czym bierze ją mąż, dziecko aniołek zjada wszystko ze smakiem. Dotyczy to rownież herbatki. Jeżeli tylko ja to robie nie ma mowy o wypiciu o ile jest to w butli. Dodam, że od jakiś 3 miesięcy pracuję a dzieckiem zajmuje się tata, jednak do tej pory nie miałam, żadnego problemu z podaniem jej butli, acz kolwiek wypada to żadko i jedynie w dni wolne. Teraz siedziałam 5 dni na zwolnieniu a tutaj takie rzeczy. było mi strasznie przykro na początku. Czy któraś z mam pracujących ma podobne problemy?
Obserwuj wątek
    • tygryskowalady Re: Dziwne zachowanie 07.01.11, 18:12
      A nie bywało tak w przypadku taty kiedy Ty nie pracowałaś? Może to kwestia przyzwyczajenia, przywiązania. A może po prostu Twoje dziecko woli jeść z łyżeczki? Moja 7miesięczna córka odmawiała jakieś kilka dni temu jedzenia z butli wszystkim. Okazało się, że posmakowały jej potrawy inne niż mleko. Teraz wcina całą miseczkę rosołu i innych potraw (o dziwo je prawie wszystko to co ja z mężem i nie ma żadnych problemów z żołądkiem, tak, że wszystkie poradniki o żywieniu poszły w kąt) a butla tylko na noc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka