Dodaj do ulubionych

6 mies.niemowle

16.01.11, 19:06
moja corka pieknie spala jak miala 3-4-5mies ,pzesypiala CALE noce,wstawala dop o 7 rano...a teraz jak ma 6 mies znowu chce jesc w nocy i budzi sie nawet 2-3razy sad
nieraz chce tylko smokasad
zabkow jeszcze nie ma...a przed zasnieciem zjada syta kaszke ...
co zrobic by dalej przesypiala noce...czy tak juz bedzie do ukonczenia roczku?czy nawet dluzej?
Obserwuj wątek
    • inesska-pinezka Re: 6 mies.niemowle 16.01.11, 19:37
      no normalne, ze zdarzają się gorsze noce, moja tak ma przy ząbkowaniu
      • nat1985 Re: 6 mies.niemowle 16.01.11, 20:21
        mam pytanie do ciebie-kiedy zaczely wychodzic zabki twojej corce? miala tez goraczke przy zabkowaniu?
    • semi-dolce Re: 6 mies.niemowle 16.01.11, 20:50
      Przypuszczalnie przed pierwszymi urodzinami odmieni jej się jeszcze kilka razy. Bedzie przesypiac cała noc, a potem budzic sie po 10 razy. A potem regularnie raz po to by po kilku tygodniach znow zacząć sie budzic po kilka razy aż w końcu znów prześpi noc. W miedzyczasie kilkakrotnie zmienia jej sie tez pory dziennych drzemek i ilość spożywanego jedzenia (w obie strony).
      • nat1985 Re: 6 mies.niemowle 16.01.11, 21:06
        czy to zasluga zabkowania?
      • eps Re: 6 mies.niemowle 16.01.11, 21:09
        to sie teraz bedzie zmieniać jak w kalejdoskopie smile
        jak sie pogodzisz z losem ze wstaje to zacznie spac, jak sie przyzwyczaisz ze spi to zacznie wstawać i teraz to juz X czasu to potrwa. Ja mam troje dzieci gdzie najstarszy ma prawie 5 lat i tez potrafi sie w nocy obudzić, o 3,5 latku nie wspomnę a 5 miesięczniaka nawet nie skomentuję smile
        • eps Re: 6 mies.niemowle 16.01.11, 21:11
          ja w którymś momencie to przestałam sie zastanawiać dlaczego sie budzi bo wszystko na niebie i ziemi wskazywało że budzić sie nie powinno. I w drugą stronę, czasem dałabym sobie rękę uciąć ze sie będzie budzić a dziecko spało.
          nie ma co analizować czy zabki czy nie zabki. Utulić, dać smoka czy czego tam potrzebuje i czekać aż sie znów odwróci smile
    • schwinn1 Re: 6 mies.niemowle 16.01.11, 21:39
      u nas podobnie tzn. do 3 miesiąca spała od ok.20.00 do ok.5.00 bez budzenia, a nawet 6.00 i w zasadzie jednego dnia się odmieniło i zaczęła się budzić na jedzenie 2 razy. teraz w wieku 5-miesięcy jest to 3-4 razy od 19.00-20.00 do 6.00-7.00. już się przyzwyczaiłam, choć czasem mam wrażenie że je całą noc. no i oczywiście obudzenie się jest na jedzenie, utulenie - przytulenie czy podanie wody nic nie daje, nie ząbkuje. chce jeść, jak zje od razu z powrotem zasypia. zdziwię się jak jej się odmieni, choć będzie to fajna ulga dla nocy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka