Dodaj do ulubionych

do mam chłopców

28.01.11, 22:03
Czy odciągacie napletek swoim synkom? Lekarz urolog kazał, pediatra mówi, że nie ociągać. Sama nie wiem, w prasie też różne opinie...
Obserwuj wątek
    • fasol-inka Re: do mam chłopców 28.01.11, 22:05
      nie
      • marysia_m24 Re: do mam chłopców 28.01.11, 22:17
        Ja odciągam, nam i pediatra i nefrolog mówił, że jednak się powinno odciagać. Zresztą dopóki nie odciągaliśmy synkowi w moczu wychodziły liczne bakterie w ty e.coli, a odkad odciagamy wszystko w porządku smile
    • gavagai1 Re: do mam chłopców 28.01.11, 22:17
      nie.
    • aniaimax Re: do mam chłopców 28.01.11, 22:19
      nie odciagac
      jak bedziesz miala chwile, polecam (do ogladania)
      www.mp.pl/wideo01/?id=453&l=1019&u=23217553
      • aniasamosia Re: do mam chłopców 28.01.11, 22:57
        Filmik mnie zainspirował, dzięki. Myślę, że trzeba to wypośrodkować i wystarczy delikatnie przemywać mydłem.
        • remikmama Re: do mam chłopców 28.01.11, 23:52
          Film, owszem, ciekawy i w zasadzie jednoznaczny-nie ruszac....Ale jak zawsze od kazdej reguly sa wyjatki i kazdy przypadek jest inny. Ja mam dwoch chlopcow. Kiedy urodzil sie starszy zapytalismy co robic z pisiorkiem i odpowiedz byla nie ruszac. Kilka miesiecy pozniej zaczely sie infekcje i okazalo sie ze maly ma stulejke. Odradzono nam jednak zabieg i polecono cwiczenia, ktore my nazywamy "cyckowaniem" wink Syn ma teraz 9 lat i sam w kapieli cwiczy swoj "sprzet". Pomimo, ze sytuacja wyglada dzis duzo lepiej to jednak nie jest tak jak powinno byc i pojawiaja sie czasem rozne infekcje. Mlodszy natomiast ma prawie 8 miesiecy i w zasadzie napletka nie odciagamy przy kazdej kapieli ale okazjonalnie przy przemywaniu staram sie dlikatnie go jednak zsuwac . Poki co jest ok.
          https://www.suwaczki.com/tickers/f2wlwn15n73ckdpc.png
      • annaa77 Re: do mam chłopców 29.01.11, 17:29
        tak jak w filmie profesor mowil...odciagnac minimalnie az sie zorbi taki jakby "kwiatuszek" (dawno temu to ogladalam, nie pamietam dokladnie jakim kwiatkiem to okreslilsmile) i ten "kwiatuszek" umyc.
    • truscaveczka Re: do mam chłopców 28.01.11, 22:37
      Nie, nie wolno, można narobić problemów, jak np. uniemożliwić współżycie dopóki się nie obrzeza w dorosłości uncertain
    • scarlet_s Re: do mam chłopców 28.01.11, 23:53
      nie
    • m_laczynska Re: do mam chłopców 28.01.11, 23:56
      Nie póki sam nie odlezie, potem przez trochę - w celu higieny, potem mąż nauczył jak się samodzielnie myje siusiaka i problem z głowy.
      • yvona73pol Re: do mam chłopców 29.01.11, 02:46
        my obcielismy tongue_out
    • ruda_henryka Re: do mam chłopców 29.01.11, 08:20
      W zasadzie tą sprawą zajmował się mąż - codziennie przemywał wodą więc przy okazji delikatnie odsuwał, ale tylko w celu umycia, nic na siłę. Po roku napletek odkleił się sam do połowy. Nic z tym nie robimy tylko dalej myjemy na tyle ile się da.
      • magnefar Re: do mam chłopców 29.01.11, 09:21
        mąż ściąga, bo chłopczyk z bliskiego otoczenia miał zrywany i nacinany... a poza tym tam zbiera się tyle bakterii że lepiej przemyć. Nam poleciał pediatra.
    • karo.8 Re: do mam chłopców 29.01.11, 17:16
      odciagalam, i dzieki temu nie ma juz żadnych problemów.
      • bweiher Re: do mam chłopców 29.01.11, 18:41
        Nie,nie odciągamy.Ale wiemy jak umyć.
        Mamy dwóch synów.
    • b.bujak Re: do mam chłopców 29.01.11, 18:45
      aniasamosia napisała:

> Lekarz urolog kazał, pediatra mówi, że nie ociągać.

no, ale kiedyś chyba jednak trzeba zacząć... kiedy jest ten moment zdaniem Twoich lekarzy?

ja mam dwóch synów - zsuwanie napletka zaczeliśmy jakoś w drugiej półroczu niemowlęctwa (młodszemu może nawet trochę wcześniej)
    • bajkolubka Re: do mam chłopców 29.01.11, 19:57
      czesc. tez kiedys zadalam to pytanie.

forum.gazeta.pl/forum/w,572,117549307,117549307,Znowu_pediatra_miesza_napletek.html
      pozdrawiamsmile
    • dominika_kulik Re: do mam chłopców 29.01.11, 22:11
      My nic nie robimy. Lekarz w czasie badania kontrolnego sprawdził, czy wszystko jest dobrze i kazał nie ruszać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka