Dodaj do ulubionych

nie chce pic:(

07.02.11, 14:19
syn ma 9mc. byl na piersi, jak mnie nie bylo do pol roku pil NAN, a po pol roku Bebiko, bo nie bardzo chcial pic NAN 2. pare razty dostal Bebilon 2, ale mial po tym rzadsze kupy.
od 2 mc. staram sie go oduczyc piersi w ciagu dnia, bo wracam do pracy. no i mam problem bo od paru dni to w ogole nie chce pic mleka. z piersi w ciagu dnia tez nie bardzo. rano z piersi je kolo 5-5. ok. 8 chce dac mleko MM, ale nie chce pic i drze sie dopoki nie dostanie kaszki manny (50ml) ze sloiczkiem owocow (gruszka, brzoskiwnia, morela). potem czasem pil mleko, ale teraz nie. drzemka. po drzemce tez nie chce mleka. ale jesc tak. kolo 11-12 je obiadek lub pol zupki z pol obiadkiem. potem dawalam z 50ml. soczku, ale odkad ma na cos alergie lekarka nie kazala dawac sokow i surowych. probuje wiec MM, tez nic z tego. potem czasem zasnie. kolo 14 probuje dac piers, czasem zje, ale prawie nic. woli dostac sloiczek deserku i ciastko Hipp. a potem i tak marudzi. jak widzi jak my cos jemy to sie drze. czassem mu dam ziemniaka czy kawalek kurczaka z naszego obiadu (gotuje zdrowo, bez przypraw prawie). kolo 17-18 jest glodny i czasem zje MM, ale woli dostac kaszke mleczno-ryzowa waniliowa (ok.90ml). kapanie i piers kolo 20. zje, roznie, raczej z jednej, nie za dlugo. w nocy budzi sie z 4-5 razy. z 2-3 zje z piersi, ale tez nie za wiele. z testow krwi na alergie nie wyszedl gluten i mleko. poeniwaz ja mam niby alergie na jablko, wiec na razie mamy go nie dawac malemu. choc lekka wysypka ciagle sie gdzies pojawia, to na nodze, to na twarzy.
ale martwi mnie, ze tak malo pijesad i same nie wiem co juz robic....
Obserwuj wątek
    • mehil.dam Re: nie chce pic:( 07.02.11, 16:31
      W sumie to nie wiem czy Ci chodzi o to, że nie pije mleka, czy nie pije wody/soków/herbat?
      Jeśli chodzi o mleko, to przecież nie musi być czyste, mogą być produkty mleczne (kaszka mleczna, jogurciki). Takie jedzonko z talerza, byle by zdrowe przecież też może sobie zjeść smile Skoro uczulony na jabłko to można soczki bez tego składnika dawać, próbuj różnych rzeczy podawać do skutku.
      • kamire12 Re: nie chce pic:( 07.02.11, 17:18
        chodzi mi ogolenie o picie
        nie chce pic mm, soczkow tez nie, wody i herbatek to juz w ogole
        • mehil.dam Re: nie chce pic:( 08.02.11, 21:35
          MM to nie do końca picie, bo teoretycznie trzeba dopijać (chociaż moja nic przy samym mm nie piła). Po prostu próbuj jeszcze rożne smaki podawać, owoce wodniste podawaj i się nie martw smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka