Dodaj do ulubionych

dr brown's czy tommee tippe

07.02.11, 18:22
Hej, od dwóch miesięcy używamy buteleczki dr brown's, mała jest z niej zadowolona, ładnie je, teraz pora na zmianę na większą butelkę i smoczek 2 i zastanaiwam się czy nie zmienić butelki na tommee tippe. Co rodzicie? Zostać przy tej sprawdzonej czy zaryzykować? Czy te buteli można jakoś porównać? Wiem że smoczki są zupełnie inne....
Obserwuj wątek
    • lexi2004 Re: dr brown's czy tommee tippe 07.02.11, 18:44
      Ja używałam dr browns od początku, ostatnio kupiłam do herbatki tomme t. (skusił mnie design) i mały nie umiał z tego pić, a nawet sie dławił. Przez tydzien się męczył, az sama spróbowałam pic z tej butelki. Okazało sie ze smoczek siega głebiej niz w dr b i picie "sika" wprost do gardła. Wiec ja odradzam zmiane butelki
    • greenola Re: dr brown's czy tommee tippe 07.02.11, 21:33
      Ja proponowałabym Ci używanie butelki tej samej firmy, której używasz od początku. My mamy Tommee Tippe, od samego początku jej używaliśmy, oczywiście jesteśmy z niej zadowoleni smile ale ja podobnie jak Ty chciałam małemu zmienić butelkę, taką do picia herbatek, no i zmieniłam na inną firmę-inny kształt butelki i smoczka, mały nie chciał z niej pić, wróciliśmy do starego modelu smile Tommee Tippe ma specyficzny kształt butelki i smoczka,inny niż ta której teraz używacie.
      • ripani Re: dr brown's czy tommee tippe 07.02.11, 22:03
        ja tez od początku uzywam tomme tippie - jestem zadowolona i nie chce zmieniac bo je polubiłam, ty tez nie zmieniaj jesli nie masz zastrzezen do tej firmy z której używałas dotychczas.
        • annie_laurie_starr Re: dr brown's czy tommee tippe 07.02.11, 22:10
          Ja natomiast z powodzeniem uzywam roznym butelek. W zestawie mamy dr Brown, Avent, Nuk do herbatki. Uzywalismy Playtex takze, ale Avent i dr Brown sa lepsze moim zdaniem.
    • ma_niusia Re: dr brown's czy tommee tippe 08.02.11, 11:23
      My też najpierw używaliśmy DrBrown's, który świetnie wspomagał walkę z kolkami! Jak problemy brzuszkowe nieco zelżały zmieniliśmy na Tommee Tippee i bardzo nam odpowiadała - poza tym, że łatwiej utrzymać w czystości, butelki TT są lekkie i dzieciątko samo łatwo może trzymać butelkę smile No i kształt smoczka - bardzo naturalny. A potem to używaliśmy jeszcze Aventu. Nie mieliśmy problemów ze zmianą butelki, różne kształty smoczka mają tez pozytywny wpływ na pracę mięśni przy ssaniu, co pozwala usprawnić rozwój aparatu mowy smile
    • klauudja Re: dr brown's czy tommee tippe 08.02.11, 19:18
      Witam!My używaliśmy jednej i drugiej,ale na początku mały nie chciał z tommee tippe,poza tym dr brown's ma wkładke antykolkową.Teraz mamy 6m-cy i jada z tommee tippe,jest dla niego poręczniejsza.Dla mnie obie są ok.
    • minerwamcg Re: dr brown's czy tommee tippe 08.02.11, 23:41
      A po co chcesz zmieniać? Co TT ma takiego cudownego, żeby wartało ryzykować?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka