Dodaj do ulubionych

nagły strach przed kąpielą

07.02.11, 20:25
Mój roczny synek od kilku dni bardzo płacze podczas kąpieli.Dzisiaj nawet do wanny nie chciał wejśc! Do tej pory mały uwielbiał się pluskac, siedziałby w wannie godzinami. A tu z dnia na dzień taka zmiana...Nie przewrócił się w trakcie, nie uderzył, temp.wody też cały czas taka sama...nie wiem co może byc przyczyną.Czy ktoś z Was też tak miał, czy to mija, o co chodzi???
Obserwuj wątek
    • annie_laurie_starr Re: nagły strach przed kąpielą 07.02.11, 22:00
      Mam nadzieje, ze Cie nie wystrasze, ale JA dorosla baba mam strach przed kapaniem dziecka. A przyczyna tkwi w termometrze Canpol. Otoz kapalam dziecko zawsze w temeraturze 37 stopni. Az tu nagle pewnego wieczora Canpol pokazuje 34 stopnie, a woda jest bardzo ciepla. Co sie potem okazalo. Zasrany Canpol takie badziewie robi, ze podzialka termometra sie przesunela i pokazywala nizsza temperature niz byla w rzeczywistosci. Moglo sie to skonczyc nieszczesciem. Dlatego ufam wlasnemu lokciowi i prawdopodbnie kapie dziecko w wodzie chlodniejszej niz 37 stopni. Jesli uzywasz termometra to sprawdz go na wszystkie strony.
      • camel_3d 37 stopni? 08.02.11, 00:00
        u nas lekarze zalecaja 32 max..zeby nie przegrzac....
        • annie_laurie_starr Re: 37 stopni? 08.02.11, 00:06
          Jesli temperatura ciala jest 36.6 to jakim cudem przegrzejesz w wodzie o temp. 37??? A sama kapiesz sie w 32 C?
    • camel_3d przejdzie mu... 07.02.11, 23:59
      chyba to maja wszytskie dzeici..
      moej mimo, ze chodzilo na basen od 3 miesiaca..nurkowalo, pluskalo sie..nagle mailo wstret do mycia glowy, i wogole do wody, wiec mycie odbnywalo sie na szybciora i na brutala.
      Szybkie postawienie w wannie..polanie prysznicem ...wlosy tez, umycie, splukanie..zanim sie zorientowal i zaczal panike..juz bylo po wszytskim...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka